Turizam

"Dani Vojvodine" u Podgorici: Garavi sokak, La banda, pozorišna predstava...

Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, i uz podršku Sekretarijata za privredu i turizam APV, ove godine, po prvi put Turistička organizacija Vojvodine, 27. i 28. oktobra organizuje manifestaciju “Dani Vojvodine” u Podgorici.
"Dani Vojvodine" u Podgorici: Garavi sokak, La banda, pozorišna predstava...
Portal AnalitikaIzvor

Na nekoliko lokacija, uz raznovrstan program Vojvođani će predstaviti svo bogatstvo dinamične ravnice. Na Trgu nezavisnosti tokom dva dana trajanja manifestacije, predstaviće se cjelokupna turistička ponuda Pokrajine. Кroz izložbene štandove u „Vojvođanskom sokaku“ posjetioci će imati prilike da se upoznaju sa turističkim destinacijama, moći će da probaju gastronomske specijalitete, a biće upriličen i bogat kulturno-umetnički program.

U sklopu manifestacije održaće se Likovni salon u Modernoj galeriji, pozorišna predstava „Ženidba na čardaku“ u КIC „Budo Tomović“, dok će se u večernjim časovima održati koncerti grupe „Garavi sokak“ i tamburaškog orkestra „La Banda“.

“Veliko nam je zadovoljstvo da u Crnoj Gori na ovakav način predstavimo sve ljepote Vojvodine, te da pokažemo koliko mogućnosti za lijep i prijatan odmor postoji”, navodi dr Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Novi Sad, nosi dve titule, Omladinska prijestonica Evrope 2019. godine i Evropska prijestonica kulture, 2021. godine. Obje titule u narednom periodu doprinijeće razvoju Novog Sada u kulturnom, socijalnom i ekonomskom smislu. Poznata Petrovaradinska tvrđava, bila je domaćin ove godine po 17-ti put internacionalnom muzičkom festivalu EXIT, koji okuplja 300.000 posetilaca.

Subotica sa jezerom Palić, srce secesije i bogate turističke ponude, zatim istorijski gradić Sremski Кarlovci, Vršac, grad vina samo su neke od destinacija u Vojvodini gdje možete uživati. Osim toga tu su salaši, bogata gastronomija, dobra vina i mnogobrojni događaji. U srcu Fruške gore, izolovani od urbanog, turisti mogu uživati u ponudi etno kompleksa “Vrdnička kula” u Vrdniku. Šetnja “stazom zdravlja”, spa i velnes programi, bogata gastronomska ponuda, vinski podrum, sadržaji za djecu samo su dio ponude ovog kompleksa. Fruška gora je nezaobilazna za sve izletnike koji žele da uživaju u pješačkim, biciklističkim stazama, bogatim riznicama 17 pravoslavnih manastira ili da posjete neku od mnogobrojnih vinarija i probaju bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.

 „Bez sumnje je Vojvodina plodna ravnica, ispresecana rekama, bogata tradicijom i kulturom, sa modernim gradovima i tradicionalnim salašima, privlačna za sve one koji žele da natenane uživaju. Zato vas pozivamo da dođete, doživite i istražite Vojvodinu, i otkrijete sve lepote koje nudi”, dodala je Pavlović.

 

 

 

Portal Analitika