Fudbal

Everton otpustio Kumana

Poslije razočaravajućih rezultata i samo dvije pobjede u devet mečeva u Premijer ligi, uprava Evertona je otpustila Ronalda Kumana.
Everton otpustio Kumana
Portal AnalitikaIzvor

Everton je juče poražen sa 2:5 od Arsenala u Premijer ligi, a Kuman je ovog jutra normalno vodio trening ekipe nakon čega mu je uručen otkaz, javlja BBC.

"Karamele" su u dosadašnjem toku sezone, uprkos ogromnim ulaganjima u renoviranje ekipe, ostvarile samo dvije pobede iz devet utakmica i trenutno se nalaze u zoni ispadanja na 18. mjestu.

"I dalje vjerujem da u potpunosti mogu da preokrenem cijelu ovu situaciju", rekao je juče Kuman poslije utakmice sa Arsenalom.

Vlasnik Evertona Farhad Moširi pružio je podršku Kumanu početkom mjeseca nakon što je ekipa pretrpjela poraz od Barnlija, ali su "karamele" od tada igrale neriješeno sa Brajtonom i izgubile od Liona u Ligi Evrope i Arsenala u Premijer ligi.

Od svog dolaska iz Sautemptona prošlog ljeta, 54-godišnji trener predvodio je Everton do sedmog mjesta u Premijer ligi i povratka u evropska takmičenja.

Male su šanse Evertona da prezimi u Evropi, pošto se nalazi na začelju grupe, poslije poraza od Atalante i Liona i remija sa Apolonom.

Portal Analitika