Politika

Radunović: Sjutra protestujemo protiv režima koji nije kažnjavao nasilnike

Demokratski front će sjutra kroz Podgoricu organizovati ''protestni marš'' povodom batinjanja učesnika protesta 24. oktobra 2015. godine. Kako poručuju iz DF-a ovo će biti protest protiv režima koji nije kažnjavao nasilnike.
Radunović: Sjutra protestujemo protiv režima koji nije kažnjavao nasilnike
Portal AnalitikaIzvor

''Da sve obradujemo sjutra će biti ljiepo vrijeme bez kiše sa malo vjetra. U planu je da prođemo svim ulicama, obiđemo sva mjesta na kojima je policija brutalno tukla učesnike protesta i slobodne građane Crne Gore. Proći ćemo do mjesta gdje je izvršen zločin nad Mijom Marinovićem pa do hrama Hristovog vaskrsenja gdje je toliko suzavca bačeno. Možda će se obratiti jedan dva političara,  a ostalo će sve biti žrtve događaja'', kazao je Slaven Radunović, funkcioner Demokratskog fronta.

Predsjednik Mreže mladih PzP i odbornik DF u Skupštini Glavnog grada Nikola Bajčetić je rekao da on 24.oktobra više ništa u Crnoj Gori nije isto.
"Na protest je izašlo pola Crne Gore, a bruka i sramota je što od batinaša niko nije procesuiran. Aleksa Ljeskovac je dobio samo pet mjeseci zatvora, dok je Milan Knežević za bezvezno gurkanje policajca dobio sedam mjeseci. Njihovi batinaši mogu da urade sve i nece biti kažnjeni", rekao je Bajčetić.

Mnogi su ostali nekažnjeni, sjutra protest protiv režima koji nije kažnjavao nasilnike. Pozivamo sve da nam se pridruže - poručuju iz DF-a.

Nikola Jovanović iz Demokratske narodne partije je kazao da je skup prijavljen u skladu sa zakonom, da je ispoštovana zakonska procedura:

"Bez obzira što DF organizuje skup mi želimo da pozovemo i ostale opozicione partije da nam se sjutra veče pridruže, da tog dana budemo zajedno kao što smo bili 24. oktobra prije dvije godine"- kazao je Jovanović. 

I.D.

 

Portal Analitika