Košarka

Pobjeda Cedevite u derbiju, Budućnost Voli usamljena na vrhu tabele!

Košarkaši zagrebačke Cedevite pobijedili su sa 79 - 74 (19:18, 20:21, 24:22, 16:13) u dramatičnom finišu, ekipu aktuelnog prvaka Crvene zvezde, u posljednjoj utakmici petog kola ABA lige. Time je ekipa Budućnost Volija ostala usamljena na prvoj poziciji Jadranske lige, sa četiri pobjede i jednim porazom.
Pobjeda Cedevite u derbiju, Budućnost Voli usamljena na vrhu tabele!
Portal AnalitikaIzvor

Crvenoj zvezdi ovo je drugi poraz u šampionatu, pošto ih je u prethodnom kolu porazila i Budućnost. Crveno-bijeli su u derbi regionalnog takmičenja ušli poslije velike pobjede nad Barselonom (90:82) u 2. kolu Eurolige, a na Jadranu sada imaju učinak 3-2.

Hrvatski prvak je ovim trijumfom prekinuo niz od četiri poraza i izjednačio se na drugom mjestu na tabeli sa srpskim i regionalnim šampionom.

Viđena je borbena, uzbudljiva utakmica, sa puno preokreta. Najveća prednost je iznosila plus devet za domaćina, ekipe su se često smjenjivale u vođstvu i Cedevita je savršenim šutiranjem slobodnih bacanja (8/8) u neizvjesnoj završnici došla do zaslužene pobjede pred svojim navijačima.

Hrvatskog prvaka su do trijumfa vodili Musa sa 17, Marfi sa 14, Džonson sa 13 i Stipanović sa 10 poena.

U Zvezdi su se istakli Ročesti sa 18, Bjelica sa 12, odnosno Antić i Feldin sa po 11, a dobar je bio Jovanović sa devet i sedam skokova.

Portal Analitika