Turizam

Nikšić: Broj turista i noćenja veći za 20 odsto, počinju pripreme za zimsku sezonu

Prema statističkim podacijam, Nikšić je za prvih osam mjeseci ove godine posjetilo 5.424 turista koji su ostvarili i 13.694 noćenja, a u odnosu na isti period prošle godine to je rast za oko 20 odsto.
Nikšić: Broj turista i noćenja veći za 20 odsto, počinju pripreme za zimsku sezonu
Portal AnalitikaIzvor

- Veći broj smještajnih jedinica, i u hotelima i u privatnom smještaju, rezultirao je mnogo boljom posjetom nego prethodne godine, što se vidi iz statističkih podataka. Naš grad je bio domaćin znatnom broju posjetilaca, mnogobrojnim sportistima tokom održavanja značajnih međunarodnih sportskih manifestacija, sportskim ekipama tokom trenažnog procesa, učesnicima i ljubiteljima velikog broja manifestacija - kazala je direktorica lokalne turističke organizacije Dragica Popović.

Kako ističe, veliki broj kvalitetnih kulturnih, muzičkih i sportskih manifestacija, uz ljepotu prirodnog okruženja i kulturno-istorijske znamenitosti, rezultirao je značajnim pomakom turističke posjete u pozitivnom smislu.

- Sada je zadatak svih relevantnih institucija i pojedinaca da se radi na daljem poboljšanju uslova, infrastrukture, kvaliteta i obogaćivanju turističkih usluga vezanih za aktivan odmor i aktivnosti u prirodi - poručuje ona.

Popović očekuje još bolje rezultate i u predstojećem uporednom periodu, te vjeruje da će ovogodišnja zimska sezona biti bolja nego lani.

- Što se tiče priprema za zimsku sezonu, sigurno je da će biti odrađene kvalitetno i temeljno, ali je odvijanje same sezone uslovljeno vremenskim prilikama, tako da nije moguće predvidjeti sve faktore od kojih zavisi - zaključuje ona.

Onogošt

Portal Analitika