Fudbal

"Petarda" Arsenala za preokret na Gudisonu

Fudbaleri Arsenala savladali su poslije preokreta ekipu Evertona sa 5:2, u meču devetog kola Premijer lige.
"Petarda" Arsenala za preokret na Gudisonu
Portal AnalitikaIzvor

Karamele’ su na ‘Gudison parku’ povele poslije 12 minuta preko Runija koji je iskoristio grešku Džake i lako matirao Čeha. Ipak, do prvog odmora ‘Tobdžije’ su izjednačile u 40. minutu, kada je poslije pokušaja Džake i odbrane Pikforda, od odbitka Naćo Monreal pogodio mrežu. 

Uzbudljivo je bilo u drugom poluvremenu gdje je postignuto čak pet golova. Samo osam minuta u nastavku bilo je potrebno ekipi Arsena Vengera da dođe do preokreta, a gol je postigao Mesut Ozil, koji je prekinuo post i ove sezone upisao prvi gol u dresu londonskog tima. 

Domaćini su u 68. minutu imali igrača manje na terenu, pošto je Gaj zaradio drugi žuti karton. Šest minuta kasnije Ozil je upisao asistenciju, a Lakazet pogodio za 3:1. 

U finišu meča viđena je rapsodija na terenu. Remzi je u posljednjem minutu regularnog dijela zatresao mrežu protivnika, da bi potom poslije nesporazuma Monreala i Čeha, Everton smanjio rezultat golom Nijasa. 

Ipak, konačan rezultat postavio Aleksis Sančes u posljednjem minutu za velikih 5:2. Ovo je bila najbolja utakmica ove sezone ‘Tobdžija’, koji su se popeli na peto mjesto na tabeli, dok je Everton na osmom mjestu sa 13 bodova.

Portal Analitika