Politika

URA: DPS nastavlja da vrijeđa inteligenciju zamjenama teza

Perfidna zamjena teza i pokušaj da se brani neodbranjivo je ono čega se nagledala crnogorska javnost zadnjih tri decenije od onih koji promašenost svoje politike na svim poljima žele da pripišu drugima koji sa takvom politikom nemaju ama baš nikakve veze, istakli su u pokretu URA kao odgovor na reagovanje DPS-a.
URA: DPS nastavlja da vrijeđa inteligenciju zamjenama teza
Portal AnalitikaIzvor

- Znamo da bi DPS volio da svaki medij bude poput njihovog ružičastog propagadnog glasila uvezenog iz Srbije, ili negdašnjeg Javnog servisa na čelu sa partijskim komesarijatom DPS-a pa da se mozak građana ispira kako je veliki vođa stvorio državu, kako u njoj ništa ne škripi, i kako neka rušilačka opozicija hoće sve to da podrije i poruši. Ne vrijeđajte inteligenciju većine građana Crne Gore, gospodo iz DPS-a, nije njima potrebno da slušaju obraćanje lošeg đaka koji je okupirao državničku funkciju trideset godina, da bi znali je li istina da je njegova politika sistemski uništila svako dobro koje su prethodne generacije stvarale u Crnoj Gori. Svaki građanin to objektivno vidi gospodo iz DPS-a“ - navode iz URE.

Oni su kazali da opet perfidnom zamjenom teza DPS želi da opere ruke od duboke politizacije svih institucija u državi i partijskog zapošljavanja u njima.

- Nije valjda da su građani neznaveni gospodo iz DPS-a pa da se ne sjećaju velikog ministra obrazovanja Stijepovića koji je vrtić otvarao uz zastavu vaše partije, nije valjda su zaboravili direktora Osnovne škole Vuk Karadžić u Bistrici kod Bijelog Polja Ćemala Zoronjića koji je u toku radnog dana u školi organizovao sastanak mjesnog odbora DPS-a, nije valjda da ne znaju da se veliki broj konkursa za zapošljavanje nastavnika završava u kabinetu ministra i DPS direktora škola. Znamo da bi vi voljeli da se to nikada ne pominje, da živimo po mjerilima uređivačke politike „Minut, dva“ ali draga gospodo i da nekim čudom ostanemo sa deset ljudi uz sebe uvijek ćemo jasno i precizno govoriti ono što svaki slobodnomisleći i zdravorazumski građanin ove zemlje vidi i zna - stav je pokreta URA.

Ističu da u DPS-u moraju shvatiti da nije sve kvantitet, da je njihov ideolog i osnivač Marović imao beslovesni kriminalni novac i da se od istog utopio.

- Džaba vam i 36 mandata stečenim na terorističkim, državnim ili moždanim udarima, vojnim akcijama i deportacijama kad je samo pitanje kada će se istopiti, isto onako kao u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, a uskoro na Cetinju, Mojkovcu, Tuzima, Petnjici pa tako redom sve dok vam građani i konačno ne kažu – „doviđenja“ - rekli su u Građanskom pokretu URA, te dodali da će „uskoro građanima ponuditi svoj program reforme obrazovnog procesa u zemlji“.

Portal Analitika