Košarka

I Mega u nizu BUDUĆNOST VOLIJA!

Košarkaši Budućnost Volija pred svojom publikom u "Morači" pobijedili su u prvom meču petog kola ABA lige, ekipu Mega Bemaksa, rezultatom 84 - 64 (20:19 22:14 19:17 23:14). Izabranici Aleksandra Džikića nastavili su seriju sjajnih pobjeda. Nakon Cibone, Ređo Emilije, Crvene zvezde, Hapoela, pala je i Mega.
I Mega u nizu BUDUĆNOST VOLIJA!
Portal AnalitikaIzvor

"Plavi" su nastavili sa odličnim igrama, čvrstom odbranom i agresivnim napadom. Džikićeva četa je ovom pobjedom usamljena na čelu tabele Jadranske lige, jer Zvezda svoju utakmicu petog kola igra sjutra, sa zagrebačkom Cedevitom.

Pred početak meča kapiten "plavih" Suad Šehović uručio je dres s brojem 6 nekadašnjem igraču Budućnosti, Draganu Tomoviću, za čije liječenje ide sav prihod od prodaje ulaznica za ovu utakmicu.

Mega je bolje otvorila meč, povela sa 8:2, Budućnost je tada promašivala sve i imala samo jedan koš iz igre. Potom je krenuo šut sa distance za domaći tim, gdje su uhvatili rezultatski priključak, da bi u drugoj četvrtini već napravili seriju od 16-2. Viđen je i kvalitetniji šut "plavih" za dva i tri poena. Do poluvremena su čuvali prednost i na odmor se otišlo sa plus devet za Budućnost.

U trećoj dionici uslijedila je borbena igra sa dosta grešaka na obje strane. Budućnost je oscilirala u igri, ali njihove greške nijesu uspjeli da kazne izabranici Dejana Milojevića i eventualno uđu u neizvjesnu završnicu treće dionice. Nervoza u redovima Mege kulminirala je velikim brojem ličnih grešaka i tehničkom za prvog stratega njihovog tima, pa je u posljednjoj četvrtini viđena isjeckana igra sa dosta šuteva sa linije penala. Nakon dva sata igre, maraton je pripao "plavima", koji su na kraju slavili sa ubjedljivih 20 razlike. 

U domaćem timu najefikasniji je bio Nemanja Gordić sa 17 poena, poen manje je postigao Nikola Ivanović, a istakao se i Petar Popović sa 11 poena. Odličnu rolu u odbrani imao je mladi Aleksa Ilić sa četri rampe.

U redovima Mege najefikasniji je bio Dilan Enis sa 23 poena, Vlatko Čančar je postigao 11, a Goga Bitadze 9.

Budućnost Voli u narednom kolu ABA lige gostuje Olimpiji.

- - - -

Gordić otvara meč prodorom za dva poena. Po dva promašaja na obje strane, pa faul Čarapića. Gibson promašuje za tri poena. Lopta je za goste. Faul nad Bitadzeom, jedan od dva. Na drugoj strani potupuno sam Danilo Nikolić koji promašuje za tri poena. Poeni Bitadzea u dva napada.

Pokušaj Gibsona za tri izlazi iz obruča. Gordić ne pogađa iz okreta. Napad Mege, Enis promašuje polaganje. Gibson opet promašuje na drugoj strani, pa trojka Rebića za nove poene Mege. Tajm-aut Budućnost Volija, nakon koga Nikolić pogađa trojku. Promašaj Enisa, pa trojka Gibsona. Faul Čarapića nad Gordićem, jedan od dva. Zakucavanje Enisa. Faul Lazića i poeni s penala za Danila Nikolića.

Enis poentira za Megu, pa trojka Šehovića za Budućnost. Enis šalje loptu u aut. Loše dodavanje Ivanovića, pa kontra Mege. Nesportski faul Gibsona. Čančar pogađa za tri, a na drugoj strani i Šehović. Pa trojka Lazića za Megu. Blokada Bitadzea, pa faul Nikole Ivanovića. Koraci Marjanovića, pa Popović prolazi na polaganje. Nova greška u koracima Marjanovića, povratna za Šehovića pa promašaj za tri. Popović na liniji penala, dva od dva.

Cigla Lazića za tri, napad Budućnosti do kraja prve četvrtine. Gordić sa poludistance promašuje i ostaje minimalna prednost Budućnost Volija na kraju prve četvrtine - 20:19.

***

Napad Mege na početku druge četvrtine, pa promašaj Rebića i lopta za Budućnost. Prodor Popovića na polaganje, za 22:19. Čančar promašuje za tri, pa samardžiski za dva. napad "plavih" i poeni Lendrija za prednost od pet razlike. Promašaj Kapetanovića, pa poeni Popovića. Zicer Ilića za Starovlaha za nova dva poena. Na drugoj strani faul Lendrija pod košem Mege. Dvojka Čančara. Ivanović iznudio faul Rebića, pa dvojka Starovlaha.

Dva trenerska tajm-auta u kratkom roku troši Milojević nezadovoljan igrom svojih pulena, ali to nije pomoglo jer slijedi promašaj Enisa i napad "plavih". Faul Čančara nad starovlahom. Dvojka Ivanovića, pa promašaj Kapetanovića za tri. Ilić poentira, pa na drugoj strani blokira Enisa, za seriju Budućnosti od 14-2 . Ništa od trojke Ivanovića, Starovlah šalje loptu u aut. Potom sedma izgubljena lopta Mege. 

Ivanović leđima iznudio faul Čarapića, Ilić zakucava na asistenciju Popovića. Enis ne prolazi, Lendri hvata. Poeni za Fundića. Promašaj Lendrija za tri. Čarapić, pa Lazić nad kojim faul pravi Starovlah. Dva od dva za Lazića sa linije penala. Fundić poentira za dva, pa faul u napadu Filipa Barovića. Rampa Ilića, pa faul Čarapića za izlazak iz bonusa Mege. Gibson pogađa za tri, pa gazi aut liniju u narednom napadu Budućnosti. Bitadze zakucava pored Ilića. Gordić poentira za 41:29, pa dvojka Enisa.

Posljednji minut druge četvrtine. Gordić na liniji penala, jedan od dva. Lopta je za Budućnost. Tajm-aut Džikića. Oficijelni spiker je obavijestio da je skupljeno 6.100 eura za Dragana Tomovića i da će akcija biti nastavljena. Gordić preko ruke promašuje za tri, a na drugoj strani i Kapetanović za Megu. Na odmor se odlazi pri rezultatu 42:33 za domaći tim.

***

Prvi napad u trećoj dionici za Budućnost, brani ga Mega, pa slijedi greška Lazića. Gordić ide na prodor do kraja, za dva nova poena. Loš napad Mege, lopta opet za Budućnost. Šehović promašuje za tri, a na drugoj strani i Enis. Prvi faul Zorana Nikolića, lopta sa strane za Megu. Trojka Enisa, pa faul u napadu Nikolića. Trojka Čančara za minus pet. Danilo Nikolić sam na šutu promašuje. Kontra Enisa, pa faul Suada Šehovića. Enis pogađa oba slobodna bacanja za minus tri. Gordić iz rolinga pogađa za Budućnost.

Faul Bitadzea na šutu za tri poena Gibsona na isteku napada. Tri od tri Gibsona sa linije penala. Serija driblinga Gibsona nakon lošeg napada Mege. Agresivan Fundić, lopta za Megu i zakucavanje Enisa. Danilo Nikolić ne pogađa trojku, pa Rebić promašuje u napadu Mege. Faul u napadu Filipa Barovića, lopta za Megu. Enis promašuje za tri, pa faul Fundića nad Gordićem za dva slobodna bacanja. Poen Gordića za plus pet Budućnosti, pa njegova trojka nakon propalog napada Mege.

Nakon tajm-auta lopta sa strane za Megu. Trojka Enisa na isteku napada. Na drugoj strani faul Jovičića nad Gordićem, realizovano jedno od dva. Potom Popović siguran sa linije slobodnih bacanja za dva nova poena i prednost od plus osam. Blokada, ali i faul Lendrija. Lazić siguran sa linije penala, pa promašaj Lendija. Rampa Ilića, Gordić promašuje polaganje. Blokade Ilića (treća) i Lazića na obje strane. Faul Jovičića. Završnica treće dionice, koraci Enisa. Lopta u rukama Gibsona, pa pas za Ivanovića koji poentira za tri sa zvukom sirene i kraj treće četvrtine.

***

Početak četvrte četvrtine obilježio je koš Lendrija i dodatno slobodno bacanje, uz petu ličnu za Bitadzea (9p, 5sk, 1blok). Faul Popovića nad Enisom u pokušaju za tri. Dva od tri sa linije penala za njega. Starovlah promašuje za tri pa četvrta blokada Ilića. Lazićev faul nad Nikolom Ivanovićem. Dva slobodna bacanja za Popovića, nakon faula Marjanovića. Treća lična Starovlaha na drugoj strani, loš napad Mege. Tehnička za trenera Mege Dejana Milojevića. 

Barović na liniji penala nakon faula Koprivice, jedno od dva, za najveću prednost domaćih. Polaganje Starovlaha nakon prosutog napada Mega Bemaksa i tajm-aut gostujućeg tima. Dodatno slobodno bacanje ne relizuje Starovlah, čime je to deveti promašaj s linije penala za domaći tim. Poeni Čančara u napadu Mege.

Nakon tajm-auta Džikića, lopta sa strane za Budućnost. Barović dobija udarac u oko, koga je zakačio Enis. Slobodna za Lendrija, dva od dva, za plus 18. Ivanović sa linije penala za plus 20. Poeni Čančara na drugoj strani. Faul Starovlaha i Budućnost je ispunila bonus. Noga Lendrija, pa Enis gazi aut liniju.

Peti faul Starovlaha na drugoj strani. Marjanović jedan od dva sa linije penala. Koš Lendrija na drugoj strani. Poeni Enisa od table. Ivanović ne griješi sa linije za slobodna bacanja za plus 18. Gordić griješi u driblingu, lopta za Megu. Poeni Fundića na isteku napada. Po jedan prosuti napad na obje strane, pa cigla Gordića. Ivanović leđima ide u prodor, pa faul Jovičića. Dva od dva Ivanovića. Faul Alekse Ilića, poeni Marjanovića za 80 - 64.

Prodor i polaganje Gordića. Marjanović u finišu meča promašuje za tri, pa koš Ilića na drugoj strani za novu pobjedu Budućnosti.

Ana Popović

 

Portal Analitika