Abiznis

Crna Gora na sajmu turizma World Travel Show u Varšavi

Crna Gora će, kao zemlja partner evropskog dijela, predstaviti svoju ponudu na međunarodnom sajmu turizma World Travel Show, koji se održava u Varšavi.
Crna Gora na sajmu turizma World Travel Show u Varšavi
Portal AnalitikaIzvor

Nacionalna turistička organizacija (NTO), Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), lokalne turističke organizacije i turistička privreda su, pored predstavljanja turističke ponude na crnogorskom štandu, osmislili i posebne promotivne programe.

“Ti promotivni programi se održavaju na glavnim sajamskim scenama, budući da je Crnoj Gori kao partneru sajma posvećena posebna pažnja”, saopšteno je iz NTO.

NTO je danas održala centralnu prezentaciju ukupne turističke ponude zemlje, praćenu nastupima crnogorskih umjetnika, bubnjara Dragoljuba Đuričića sa bendom i dueta Mirana Begića sa violinom i Predraga Jankovića sa harmonikom.

“Promovisana je i crnogorska gastrnomoska ponuda kroz 'otvorenu kuhinju' u kojoj su se na licu mjesta pripremale tradicionalne priganice i služili lokalni specijaliteti, kao i vino kompanije Plantaže. Prezentacija je privukla veliki broj predstavnika poljskih medija i posjetioca sajma”, navodi se u saopštenju.

Svoju ponudu na sajmu su predstavile lokalne turističke organizacije Podgorice, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Bara, Ulcinja i Budve, NPCG, hotelska preduzeća Budvanska rivijera i Montenegro Stars Hotel Group, kao i hoteli Verde i Sun Resort, koji su uz zabavni program i degustaciju hrane i crnogorskih vina dodijelili i vrijedne nagrade.

“Crnogorski štand posjetila je ambasadorka Crne Gore u Poljskoj, Ljiljana Tošković, sa saradnicima, kao i predstavnici poljskih turoperatora koji su, u susret sajmu, nedavno boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Pored njih, crnogorski štand je obišao i poljski ministar turizma, Darijuš Rogovski”, kazali su iz NTO.

Oni su saopštili da su promotivne aktivnosti na poljskom tržištu, uvođenje sezonskih i čarter linija, studijske posjete novinara i turoperatora, kao i prethodno ostvarena partnerstva među turističkom industrijom Crne Gore i Poljske, doprinijeli ostvarenju pozitivnih rezultata.

U Crnoj Gori je u prvih osam mjeseci ove godine u kolektivnom smještaju boravilo 26,97 hiljada poljskih turista, 21,79 odsto više nego u uporednom prošlogodišnjem periodu. Oni su ostvarili 125,14 hiljada noćenja, 18,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“PTAK Warsaw Expo je najveći kongresni centar u centralnoj i istočnoj Evropi. Ove godine, u okviru sajma turizma, prisutno je više od 400 izlagača iz čitavog svijeta, a očekuje se oko 50 hiljada posjetilaca”, navodi se u saopštenju NTO.

Oni su kazali da je nastup na sajmu, koji završava sjutra, rezultat saradnje Ambasade Crne Gore u Poljskoj, organizatora sajma, NTO, lokalnih turističkih organizacija i crnogorske turističke privrede.

Portal Analitika