Društvo

Džafić: Odluku donosimo nakon što se izjasni Pink

Agencija za elektronske medije donijeće odluku o četiri prigovora koje je Javni servis podnio protiv Televizije Pink M, tek kada se ova televizija izjasni po tom pitanju – potvrdio je Pobjedi direktor te institucije Abaz Beli Džafić.
Džafić: Odluku donosimo nakon što se izjasni Pink
Portal AnalitikaIzvor

Generalna direktorica Radio Televizije Crne Gore Andrijana Kadija rekla je u srijedu za Pobjedu da su zbog brojnih napada Pink M televizije na Javni servis podnijeli žalbu Agenciji i da će to činiti i ubuduće.

- Ne samo da smo podnijeli žalbu u vezi ranijih brutalnih napada na nas i kršenja svih profesionalnih principa, već ćemo to činiti uvijek kad prekrše principe ove profesije, jer je ono što Pink radi jednostavno nedopustivo - poručila je Kadija.

Rok

Džafić je kazao da nije ubijeđen da se podnošem prigovora može podići standard.

- Imamo nalaze za sve elektronske medije u državi, ali nijesam siguran da se kroz ovaj segment mogu podići profesionalni standardi. Na nama je da uradimo svoj dio posla što ćemo i učiniti - rekao je Džafić.

Kako je naveo, svi prigovori koje je Javni servis podnio odnose se na Televizju Pink. Prigovori su, kako je rekao, dostavljeni toj privatnoj televiziji kako bi mogla da se izjasni na optužbe. Rok za izjašnjenje je sedam dana.

- Tek nakon što se Pink izjasni mi ćemo donijeti odluku – ili ćemo prihvatiti prigovore, ili ih odbiti, ali moramo sačekati odgovore kako bi posao uradili poštujući Zakon - poručio je Džafić.

Članovi Savjeta Javnog servisa na sjednici održanoj u utorak zaključili su da je Televizija Pink M u više navrata pokušala da diskredituje Javni servis i da je time prekršila principe novinarskog izvještavanja.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika