Turizam

U Herceg Novom 16% više gostiju

Okašnjelo miholjsko ljeto koje je ove godine “zaobišlo” septembar i u oktobru donijelo relativno visoke temperature za ovo doba godine, najveći je razlog što postsezona i dalje traje. Neuobičajena, ali svakodnevna slika ovih dana na novskim plažama su kupači, koji maksimalno koriste posljednje trzaje toplog vremena pred zimu.
U Herceg Novom 16% više gostiju
Portal AnalitikaIzvor

Tako u gradu pod Orjenom, prema zvaničnoj statistici lokalne Turističke organizacije, još uvijek boravi skoro 2.700 prijavljenih gostiju, što je 16% više nego u uporednom periodu prošle godine.

Prednjače strani gosti, kojih je 2.072, dok je domaćih 556. Od toga hotelski smještaj koristi 1383, dok je u domaćinstvima smješteno 1245. U hostelima i auto kampovima nema registrovanih gostiju.

Podsjetićemo da je Turistička organizacija ponovo pozvala sve hotelijere i izdavaoce smještaja da dostave predloge  programskih aranžmana u formatu za tri, pet i sedam dana, za Doček Nove godine 2018, Praznik Mimoze, kao i za period predsezone (do 15. juna), kako bi je uvrstili u zajedničku ponudu grada. (izvor i foto: radiojadran)

Portal Analitika