Protokol

Vujanović primio novog češkog ambasadora

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori Karela Urbana.
Vujanović primio novog češkog ambasadora
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je iskazao visoko poštovanje i zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države koje imaju intezivnu i sadržajnu saradnju. Istakao je zahvalnost Crne Gore Češkoj na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskoj integraciji Crne Gore, kao i tokom našeg pristupnog procesa NATO-u. Ukazao je na rastuću ekonomsku razmjenu, ali i konstatovao  širok prostor mogućnosti za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture. Saopštio je interes Crne Gore za jačanje ugovorno pravne osnove u oblasti kulture, prosvjete, nauke i tehnologije.

Ambasador Urban se saglasio sa ocjenom međudržavnih odnosa i saopštio da će Češka i nadalje snažno podržavati Crnu Goru tokom njenog pregovaračkog procesa sa EU. Ukazao je da članstvo Crne Gore u NATO-u otvara prostor za snaženje ukupne saradnje. Istakao je da će njegova diplomatska misija biti posvećena njenom daljem unapređenju, posebno u sferi ekonomije. 

 

Portal Analitika