Fudbal

Šćekić u sve boljoj formi

Možda je prvijenac u turskom šampionatu mogao da stigne ranije, ali meč teško da je mogao da bude bolji prvi gol u dresu Genčlerbirligija, Aleksandar Šćekić postigao je u pobjedi nad šampionskim timom Bešiktaša.
Šćekić u sve boljoj formi
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski reprezentativac počeo je utakmicu kao starter, a dobru partiju krunisao je u 73. minutu, kada je duplirao prednost domaćih. Favorit iz Istanbula do kraja je uspio samo da ublaži poraz (2:1).

“Drago mi je zbog pogotka, mnogo znači na polju samopouzdanja. Utakmica je bila posebna jer smo igrali sa ekipom koja je prvak. Pokazali smo da možemo dobro da odigramo. Bila je posebna noć, pred punim tribinama. Zadovoljan sam i svojom partijom, kao i činjenicom da sam se vratio u najbolju postavu nakon dolaska novog trenera. Vjerujem da će biti još pogodaka i asistencija” – rekao je Šćekić.

Visoki vezista pokušaće do kraja šampionata da izbori opstanak sa klubom koji je trenutno u crvenoj zoni, na 16. mjestu, sa sedam bodova iz osam kola.

Šćekić je nedavno imao priliku da sa crnogorskom reprezentacijom ode na Mundijal. Ipak, naš najbolji državni tim nije uspio da ode na veliko takmičenje, nakon dva vezana poraza na kraju kvalifikacija.

“Ostaje velika žal, bili smo blizu. Na kraju nijesmo uspjeli da se plasiramo u baraž, a mogli smo. To je fudbal. Igrali smo dobar fudbal, ali odluka je pala u posljednja dva meča. Uskoro nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Spremni smo za taj izazov. Stvorena je sjajna ekipa koja ima ogroman potencijal. Volio bih da Ljubiša Tumbaković ostane selektor i da u narednom kvalifikacionom ciklusu ostvarimo san, a to je plasman na veliko takmičenje. Prvo u istoriji Crne Gore” – kazao je Šćekić.

Arena

Portal Analitika