Fudbal

Pobjeda protiv Zete okreće prvenstvo

Treneri znaju da kažu Najljepše, često i najpoželjnije, su pobjede koje stignu u sudijskoj nadoknadi.
Pobjeda protiv Zete okreće prvenstvo
Portal AnalitikaIzvor

Tako je razmišljao i kormilar ,,plavih“, Dragan Kažić, nakon što je podgorički tim savladao Zetu u petom minutu ,,ekstra tajma“ više nego dramatičnog derbija pod Goricom (2:1).

“Ovo su najslađe pobjede, ovo su trijumfi koji dižu ekipu i mnogo znače na psihološkom planu. Vjerujem da će i na nas djelovati krajnje pozitivno, pogotovo sada kada nas u nedjelju očekuje novi derbi, protiv Mladosti na Starom aerodromu” – rekao je Kažić.

Budućnost je prije dvije noći bila pod najvećim pritiskom od početka sezone, a razlog su slabije partije i rezultati u posljednjih nekoliko kola, te činjenica da je Sutjeska bila na plus devet. Podgoričani su pokazali reakciju, dali brzi gol, kontrolisali teren, igrali lijepo u prvih 35 minuta. Nakon toga, ekipa je počela da gubi ritam, dok se u nastavku povukla, čekajući šansu na kontru i polokontru. Prilika je bilo, čak i zicer da sve bude riješeno, ali izostao je drugi gol koji bi ranije riješio utakmicu.

Umjesto mirne završnice, uslijedio je šokantan kraj. Zeta je izjednačila u 91. minutu iz prvog šuta koji je išao u okvir gola golmana Mijatovića, a onda je na scenu stupio Tučević, koji je na svoj 22. rođendan, doslovno u posljednjem napadu donio trijumf domaćinu. Budućnost lakše diše, treneru Kažiću pao je kamen sa srca, makar do novog sudara sa ekipom Mladosti, u nedjelju od 13 časova.

“Nije za javnost ono što mi je prošlo kroz glavu kada smo primili gol. Ne bi bilo dobro da nijesmo pobijedili. Ipak, momci su pokazali karakter. Kada primite pogodak u prvom minutu nadoknade, ekipa obično gubi glavu, ali mi smo zadržali mirnoću i prisebnost. Vjerovali smo do kraja, a to se isplatilo. Dali smo gol za trijumf u 95. minutu. Zaslužili smo, jer smo bili bolji i mogli ranije da otklonimo dilemu oko epiloga” – istakao je kormilar crnogorskog šampiona.

Na nekim prethodnim utakmicama, fudbaleri ,,plavih“ djelovali su usporeno, kao da je falilo snage kada je trebalo pritisnuti protivnika u finišu. Protiv Zete se vratila svježina…

“Zadovoljan sam fizičkom pripremom igrača. Nije to problem. Nama fali kreacije u sredini, nekih tehničkih detalja. Igrači se nijesu najbolje osjećali pred prošlu utakmicu i malo smo promijenili sistem treninga. Protiv Zete smo djelovali svježije” – ističe Kažić.

Budućnost je pod imperativom pobjede protiv Mladosti?

“Mladost je dobra ekipa, očekuje nas veoma teška utakmica. Ipak, naša obaveza je da idemo na pobjedu. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda. Malo je nezgodan termin meča, ali šta je tu je. Optimista sam i nadam se pozitivnom ishodu” – zaključio je Kažić.

Arena

Portal Analitika