Zanimljivosti

Završena potraga: Pronađena Milica, djevojka ispod duge

Neobična on line potraga redakcije Radija Jadran i fotografa, Novljanina Đorđa Matkovića iz Minhena, za “Milicom ispod duge” odjeknula je cijelim regionom, pa su nedavno Jadranov tekst prenijeli mnogi portali.
Završena potraga: Pronađena Milica, djevojka ispod duge
Portal AnalitikaIzvor

Nedugo nakon objave na portalu Radija Jadran,  javila nam se Milica koja danas živi u Herceg Novom, pa smo njen kontakt proslijedili Đorđu Matkoviću. Dan-dva nakog toga, redakciji se javila i Milica koja živi u Beogradu, pa smo, zatečeni takvim razvojem situacije i nju povezali  sa autorom fotografije iz avgusta 2014. godine. U međuvremenu bilo je i manje-više neozbiljnih kandidatkinja koje su pokušale da se predstave osobom koju smo tražili. Sačekali smo da gospodin Matković “presudi”.

 

– Prva Milica koja mi se javila nije bila posve sigurna da je riječ o njoj. Tvrdila je da joj telefon neprestano zvoni i da je poznanici pitaju da li je to ona. Tražila je da joj pošaljem fotografiju na kojoj se vidi njeno lice. Kako nisam imao takvu fotografiju, a to nije ni bio cilj mog fotografisanja, poslao sam joj šest različitih fotografija te iste scene u punoj rezoluciji. Povećanjem slike je dosla do zaključka da je to ona – i kupaći kostim je čak isti – otkriva nam Đorđe Matković.

Milica iz Beograda mu se, kaže, javila narednog dana i poslala screenshot maila kojeg mu je poslala u avgustu 2014. godine, ali vjerovatno pogrešno adresiranog.

– Moguće da je završio kao spam, a ja nisam obratio pažnju da je riječ o važnoj poruci. Prva, ali ne i prava Milica je bila radosna zbog slika, ali veoma razočarana zbog mnogih bezobraznih i bezobzirnih komentara, koji su se masovno pojavili na drugim sajtovima, koji su preuzeli tekst Radio Jadrana. Pročitao sam poneke i mogao sam da je shvatim – kazao nam je Đorđe.

On je mišljenja da je ta prva Milica bila pogrešna zbog nevjerovatnog spleta okolnosti i slučajnosti. Njen rođendan se poklapa sa navedenim, a i poznanici su joj sugerisali da je to ona, jer je u to vrijeme ljetovala u Herceg Novom.

– Ja toj prvoj Milici ne prebacujem, dešavaju se u životu svakakve stvari. Ne smatram da je tu bilo nikakve zle namjere – navodi Đorđe.

Redakciji Radija Jadran je priložio korespodenciju sa Milicom iz Beograda, pa smo, eto, imali “dokaz”da je riječ o pravoj Milici. Tako je naša potraga i okončana.

Đorđe Matković nam je otkrio da je povodom ovog “slučaja” dobio veliki broj mailova sa svih strana, iz Minhena, Beograda, Herceg Novog, pa čak i iz Australije. Svi su bili puni hvale i pozitivnih komentara, osim jednog Novljanina, koji mu je, kaže, održao moralno predavanje zbog snimanja bez prethodne dozvole.

Ali, da je zatražio dozvolu, izgubila bi se spontanost događaja i od ove zajedničke “regionalne “ i pomalo romantične potrage ne bi bilo ništa.

 

IZVOR: Radio Jadran

Portal Analitika