Svijet

Dragan Đilas : Prijete mi hapšenjem, ako se kandidujem

"Mogu da kažem da je informacija koja se pojavila u medijima tačna i da način na koji mi je prenijeta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvijek biti vlast", rekao je Dragan Đilas u razgovoru za Nedeljnik, prvom intervjuu koji je dao poslije silaska sa čela Demokratske stranke pre tri godine, potvrđujući da je dobio informacije da mu prijete hapšenjem ukoliko se kandiduje za gradonačelnika Beograda.
Dragan Đilas : Prijete mi hapšenjem, ako se kandidujem
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje da li su ga prijetnje uplašile, Đilas je odgovorio:

"Znam šta sam i kako sam u životu radio i potpuno sam miran i spokojan. Pogađa me samo kada progone moje saradnike i prijatelje, kada nevine ljude drže u pritvoru mjesecima. Upravo ovih dana pokušavaju na svaki način da za izmišljenu 'aferu Bulevar' ljudima sudi Specijalni sud iako se taj sud još prije dvije godine oglasio nenadležnim; iako je optužnicu Višeg suda Apelacioni brutalno poništio prihvatajući sve žalbe svih advokata... To što smo za Bulevar dobili nagradu Evropske unije od šest miliona eura kao najuspešniji projekat te godine u Evropi - nije bitno. Đilas razmišlja da se pojavi na gradskim izborima i neophodno je proizvesti neki slučaj, otpočeti poslije četiri godine bar jedno suđenje. Jednoga dana će svi koji su u takvim radnjama učestvovali, koji su nevinim ljudima oduzimali slobodu, za svoja nedjela odgovarati".

Đilas je za Nedeljnik o eventualnoj kandidaturi rekao da je "odlučio da pomogne koliko može da se propadanje Beograda zaustavi".

"Najveći uticaj na to kako ću se angažovati imaju moji sugrađani, koji mi svakog dana prilaze na ulici sa željom da mi nešto poruče", rekao je za Nedeljnik .

"U svakom slučaju, i ako jesam i ako nisam kandidat za gradonačelnika, mogu da govorim šta mislim da treba da se radi u Beogradu", rekao je Đilas .

Nedeljnik.rs

 

Portal Analitika