Društvo

JPU „Đina Vrbica“ povećava kapacitete: Prostor za još 320 djece

Uređivanje prostorija koje je JU Resursni centar Podgorica ustupio JPU „Đina Vrbica" privodi se kraju, dok je u planu uređenje prostora u Staroj Varoši za čije ustupanje ovoj predškolskoj ustanovi Glavni grad donosi odluku narednih dana.
JPU „Đina Vrbica“ povećava kapacitete: Prostor za još 320 djece
Portal AnalitikaIzvor

Nakon nedavno potpisanog sporazuma sa Resursnim centromizvršena je adaptacijajednog internatskog paviljona površine oko 380m2, za čiju adaptaciju je JPU „Đina Vrbica“ izdvojila oko 40.000 eura iz sopstvenih sredstava.

Ovaj objekatnalazi se na Zabjelu, dijelu grada u kojem je prebukiranost postojećih kapaciteta najveća, te će otvaranje još jedne vaspitne jedinice,koje se očekuje narednih dana, biti veoma značajno.

Kapaciteta za više od  200 djece,objekat sadrži 5 učionica, prostoriju za trijažnu sestru, kuhinju, toalete, jednu veću multifunkcionalnu prostoriju i dvorište.

U namjeri da pomogne u rasterećivanju kapaciteta postojećih objekata predškolskog obrazovanja na nivou Podgorice, odbornici Skupštine Glavnog grada će na prvoj sjednici Parlamenta razmatrati odluku o ustupanju na desetogodišnje besplatno korišćenje JPU „Đina Vrbica“ prostorije u Staroj varoši.

Prostorije površine oko 190 m2 nalaze se u ulici Špira Mugoše br. 11. Ovaj prostor moći će da primi oko 120 mališana, a sredstva za njegovo prilagođavanje potrebama predškolskog uzrasta obezbijediće JPU „Đina Vrbica“.

Ukoliko odbornici Skupštine Glavnog grada donesu odluku o ustupanju prostorija, sa radovima će se početi narednih dana.

 

Portal Analitika