Politika

Đukanović: U DPS-u i unutar koalicije ima više kandidata za predsjednika

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović najavio je da će DPS do kraja novembra odlučiliti ko će biti njihov predsjednički kandidat, ali nije direktno odgovorio da li će se on kandidovati.
Đukanović: U DPS-u i unutar koalicije ima više kandidata za predsjednika
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović najavio je da će DPS do kraja novembra odlučiliti ko će biti njihov predsjednički kandidat, ali nije saopštio da li će se on kandidovati.

On je kazao da u DPS-u ima ne jedan , nego više kandidata koji bi mogli da pobijede na izborima, ali da će ukoliko bude neophodno, on biti kandidat.

 "Imamo imperativ pobjede i meni svakako vrlo imponuje da ljudi podrškom dokazuju da poštuju doprinos koji sam dao izbornim rezultatima. Za mene ne postoji preči interes ukoliko se pokaže da postoji realna potreba države Crne Gore", dodao je on.

„Ja ne odmaram već vrlo intezivno radim kao predsjednik DPS-a i svakog dana imam 12 sati posla, ali taj posao nijesam ni ja prepoynavao kad sam bio premijer. Na drugoj strani, imperativ je da pobijedimo na izborima pobijediti, jer moramo pobijediti da bi čuvali vayyna uporišta ovakvog političkog kusrsa, manje je važno koliko su ustavne nadležnosti predsjednika“, rekao je on.

Dodao je da istinski vjeruj da će snaga drzzave morati da počiva na institicijama a ne na autoritetu bilo koga

„Jer su institicije jedini garant razvoja Crne Gore“, dodao je predsjednik DPS-a.

Kako je rekao za Prvu TV, Demokratska partija socijalista  se prirpema za tri izborna ciklusa. U toj partiji očekuju kako će lokalni izbori u Podgorici i u još deset opština biti nakon predsjedničkih izbora naredne godine.

 

''Sada imamo cikluis 26. novembra u četiri opštine. Nakon toga ćemo imati izbore za predsjednika države i izbore za Berane koji ne mogu sačekati onih ostalih 11 opština koji mogu da idu u nekom periodu do kraja maja ili početka juna. Onda ćemo imati taj treći ciklus od 11 opština i mislim da smo vrlo dobro skoncentrisani na te aktivnosti i da smo u stanju da ostavrimo ono što su očekivani rezultati'', kazao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanja o spekulacijama unutrapnjih sukoba u DSP-u, Đukanović ih naziva sklonošću crnogorskog društva ka senzacionalizmu. On kaže kako je 1997. kao godina raskola u nekadašnjem DPS-u daleka prošlost.

''Daleka prošlost ne samo zbog proteklih 20 godina već i zbog toga kako danas izgleda Demokratska partija socijalista i njena sposobnost da vrlo demokratski usaglašava sve različitosti koje stanuju pod njenim krovom'', istakao je Đukanović.

On je odgovarajući na kritike da je stvorio privatnu državu rekao da oni koji to tvrde nemaju problem sa privatnom državom jer toga nema, već imaju problem sa svojim anticrnogorskim osjećanjem. “Oni žele da diskreditujući mene, diskredituju i proces koji sam vodio. Oni su brutalni, grubi, monstruozni u svojim ocjenama. Sjetite se afere S.Č, duvanske afere i ko zna čega sve ne. Sjetite se pokušaja da mi se pripiše odgovornost da se pojavim pred Haškim tribunalom. Pa ne iznenađuje ni pokušaj moje likvidacije," kazao je Đukanović.

Predsjednik DPS-a odgovrio je i na pitanja o mogućoj kandidaturi za predsjedničke izbore 2018. kao i to kako danas gleda na događaje koji su zaokruženi njegovim izborom za predsjednika države, baš na današnji dan 19. oktobra 1997. O tome ali i o putu koji je Crna Gora prošla za to vrijeme govori u intervju-u za Prvu televiziju koji možete pogledati u 21 sat.

 </p>

IZVOR: Prva TV

Portal Analitika