Društvo

Mašinska škola podržava kvalitetno obrazovanje odraslih

U okviru manifestacije „XVI Dani obrazovanja i učenja odraslih“ pod pokriveteljstvom Ministarstva prosvjete, koja se realizuje od 16. do 23. oktobra 2017. godine, u Srednjoj stručnoj školi ,,Ivan Uskoković” Podgorica, održan je okrugli sto na temu ,,Organizatori obrazovanja odraslih – obezbjeđivanje, procjenjivanje i unaprjeđivanje kvaliteta obuke”.
Mašinska škola podržava kvalitetno obrazovanje odraslih
Portal AnalitikaIzvor

Okrugli sto je organizovan u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje. Događaju su prisustvovali predstavnici Zavoda za školstvo, Ispitnog centra, Zavoda za zapošljavanje, organizatora obrazovanja odraslih i privrednih subjekata.

Direktor Škole Žarko Borovinić ukazao je na dosadašnje uspješne rezultate u obrazovanju mladih kadrova, ali i nastojanjima da se razvojni proces ustanove prilagođavajući promjenama i potrebama društva i tržišta.

Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, je govorio o obnavljanju projekta dualnog obrazovanja i nagalsio potrebu daljeg jačanja povezanosti stručnog obrazovanja i privrede i iskazao spremnost Centra za podršku i otvorenost za saradnju.

Zamjenik direktora Zavoda za školstvo Radovan Popović je naglasio da je podrška unapređivanju kvaliteta obrazovanja glavna inspiracija svih zaposlenih u toj ustanovi.

Pomoćnik  direktora Škole Srećko Kljajić je iznio konkretne  podatke o planskom školovanju kadrova, uspješnoj realizaciji praktične obuke i angažovanju na realizaciji teoretske nastave. A o složenosti postupaka licenciranja, realizaciji programa i Pravilnika o radu Centra za obrazovanje odraslih govorio je koordinator Zoran Lakušić.

U diskusiji su učestvovali i predstavnica Pošte Crne Gore,  Željeznice, Zavoda za zapošljavanje Kompanije ,,13 Jul - Plantaže”, Firme ,,7 Avgust” , NVO Auto škole Crne Gore, “Educo centra” primijetila je kako imaju sve veći broj starijih polaznika, a Siniša Vukčević poziva crnogorske “Cambridge / Oxvord”.

Kontinuran trud na poboljšanju kvaliteta, jedinstven je zaključak sa okruglog stola.

 

Portal Analitika