Politika

Perović: Šta bi se tek desilo da je Knežević stvarno udario policajca?

Demokratska srpska stranka najoštrije osuđuje donijetu presudu poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću, u kome je za navodni napad na službeno lice, a čitava Crna Gora je vidjela kakav je to “napad” bio, Predsjednik jedne parlamentarne stranke dobio 7 mjeseci zatvora?! - komentariše Dragica Perović, predsjednica Demokratstke srpske stranke.
Perović: Šta bi se tek desilo da je Knežević stvarno udario policajca?
Portal AnalitikaIzvor

''Pitamo se, šta bi se tek desilo da je gospodin Knežević stvarno udario policajca? Presuda, čiji je, najvjerovatnije, osnov prazan formular ljekarskog izvještaja o navodnim povredama, a u suštini ima za krajnji cilj - oduzimanje poslaničkog mandata, korespondira sa osmjehom napadnutog policajca, koji je de facto i de iure prejudicirao kako sam sudski spor, tako i karikaturalnu presudu'', govori Perović.

Ona tvrdi da se ovom presudom jasno potvrđuje instrumentalizacija sudstva od strane vlasti, a sve u cilju eliminisanja političkih neistomišljenika. 

''Taj oprobani metod vlasti da koristi sud „U IME CRNE GORE“ i sudske postupke, kako bi političke predstavnike građana šikanirala i onemogućavala u svom poslu, ipak je kulminirao od prethodnih izbora, pa čitava javnost, na žalost, može da se uvjeri kako to izgledaju izrežirane sudske predstave. Demokratska srpska stranka je uvjerena da će naručena prvostepena presuda do svoje pravosnažnosti doživjeti transformaciju i da će pravo nadvladati anarhiju, tj. da će više sudske instance objektivno preispitati karikaturalnu presudu i u skladu sa činjenicama i zakonom donijeti pravičnu odluku'', ističe Perović.

Kako dodaje - to se od suda očekuje - te da su to principi na kojima kao stranka djeluju.

''Stoga, Demokratska srpska stranka s razlogom pita da li će DPS u svom aktuelnom radu na redefinisanju izbornog zakonodavstva kojim bi navodno trebalo da se poštuju preporuke OEBS/ODIHR-a, uvrstiti i ''nezavisno sudstvo'', koje će im - kao što smo vidjeli 16 oktobra donijeti većinu?!Doduše tanku, ali kako su oni navikli da vladaju, dovoljnu! Pitamo se, upravo zbog uloge koju je vlast namijenila sudstvu. Koliko potpisa može prikupiti crnogorsko pravosuđe da bi učestvovalo na sledećim izborima? Koliko glasova očekuju? Kakav im je trenutni rejting? Na kraju, i šta o svemu tome misle “nezavisni” Bešićevi analitičari? Na kraju da zaključimo, narod je uvijek onaj koji će donijeti konačnu presudu! A u svakom slučaju Demokrtaska srpska stranka je na strani pravde i uz Milana Kneževića'', zaključila je Perović.

Portal Analitika