Politika

Purišić – Grubišić: Nastavak saradnje i razmjena iskustava

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, sastao se danas, 19. oktobra 2017. godine, sa NJ.E ambasadorom Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.
Purišić – Grubišić: Nastavak saradnje i razmjena iskustava
Portal AnalitikaIzvor

Purišić zahvalio se na intenzivnoj saradnji i iskustvima koje Hrvatska pruža, izdvojivši saradnju u sprovođenju operativnih programa iz Instrumenta za pretpristupnu podršku (IPA), bilateralnu saradnju na nivou Komisija za nestala lica Vlade Crne Gore i Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale osobe, saradnju u oblasti socijalnog osiguranja koja je uređena Sporazumom o socijalnom osiguranju kojim se reguliše penzija, zdravstveno i socijalno osiguranje državljana Hrvatske na teritoriji Crne Gore i našim državljanima u Hrvatskoj, i doprinos kolega iz Hrvatske dat prilikom izrade Nacrta zakona o posredovanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Hrvatska kao susjedna zemlja pruža podršku Crnoj Gori u svim segmentima vođenja unutrašnje i spoljne politike, a posebno procesa koji se tiče pregovaranja i napredovanja ka pristupanju Evropskoj uniji, istakao je ambasador Grubišić. 

G-din Grubišić se zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljstvo ostvarenom saradnjom ove dvije države, pohvalio sprovedene reforme i ostvareni napredak na evropskom putu.

Portal Analitika