Crnogorski karatisti žele medalje na Tenerifama

Crnogorski karatisti spremni su za Svjetsko prvenstvo na Tenerifama, imaju kvalitet i žele da se i sa tog takmičenja vrate sa medaljom, saopšteno je iz Karate saveza.
Crnogorski karatisti žele medalje na Tenerifama
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je karate reprezentacija u Igalu uspješno završila petodnevne pripreme za šampionat koji će biti održan od 25. do 29. oktobra.

Završnim pripremama u Igalu rukovodili su selektori Slavenko Bajić u borbama i Slavka Maksimović u katama i oni će predvoditi takmičare na Tenerifama.

Pripremama u Igalu prisustvovalo je devet karatista, koje su selektirali selektori Radosav Vukićević, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić.

Od takmičara u borbama pripremali su se Nenad Dulović, Vuk Popović, Luka Ivanović, Nikola Malović, Bojan Bošković i Milena Jovanović, a od kataša Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević.

Pripreme je zbog povrede propustio Mario Hodžić, dok su Vasilisu Bujić i Ivanu Bujković obaveze u školi spriječile da se odazovu pozivu selektora.

Selektor Slavenko Bajić kazao je da je zadovoljan postignutom formom takmičara, navodeći da ona stvarana cijele godine, a finiširana posljednjih mjeseci zaključno sa pripremama u Igalu. 

“Smatram da je tim za Tenerife najjača reprezentacija sa kojom je Crna Gora nastupila na nekom velikom takmičenju. To potvrđuju rezultati Marija Hodžića i Nenada Dulovića, kao i odličnih Luke Ivanovića, Nikole Malovića, Bojana Boškovića i Vasilse Bujić. Neće biti lako u takvoj konkurenciji ostvariti željeni rezultat, ali sam siguran da će naši takmičari dostojno reprezentovati crnogorski karate i državu Crnu Goru”, rekao je Bajić.

Maksimović je kazala da je zadovoljna kako su takmičari u katama odradili pripreme, navodeći da su imali odlične uslove za treninge u Igalu.

“Sigurna sam da spremni dočekujemo start šampionata. Mijač u juniorskoj i Nikočević u kadetskoj konkurenciji nastupiće pojedinačno, a sa Kočanom činiće kadetsko-juniorski kata tim. Spremni smo, a da li će to biti dovoljno za medalju zavisi od mnogo faktora. Kvalitet imamo, nadam se da ćemo imati i sreće na žrijebu”, kazala je Maksimović.

Mijač je prije dvije godine na šampionatu svijeta u Džakarti bio bronzani, dok je Dulović izgubio meč za medalju.

Dulović je ove godine bio srebrni na Evropskom prvenstvu u Sofiji, u konkurenciji mlađih senior, dok je Hodžić osvojio bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope u Izmitu.

Takmičare i selektore u Igalu, posljednjeg dana priprema, posjetili su predsjednik Karate saveza Vladimir Joković, direktor reprezentacije Dragoljub Fatić i predsjednik Tehničkog komiteta, Vojo Dulović. 

Portal Analitika