Crna hronika

Otkriven eksploziv ručne izrade

Granična policija pronašla sedam eksplozivnih naprava ručne izrade; eksploziv upućen na vještačenje a radi se na identifikovanju lica koja su ga izradila u namjeri upotrebe u nezakonitom izlovu ribe.
Otkriven eksploziv ručne izrade
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj juče su, postupajući po operativnoj informaciji, a preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe, u uvali Valdanos, sakrivene u šiblju, pronašli sedam eksplozivnih naprava za koje se sumnja da su bile namijenjene vršenju ovog krivičnog djela.

Sedam eksplozivnih naprava koje su pronađene i izuzete su ručne izrade, sa inicijalnim kapislama i štapinima.

Sa eksplozivnih naprava su izuzeti brisevi radi analiza. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju. Eksplozivne naprave će biti upućene u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicima, preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koja su eksploziv izradila, pripremila i sakrila kako bi ga, kako se sumnja, aktivirala radi nezakonitog izlova ribe u moru.

Službenici Uprave policije MUP-a inače, sa drugim nadležnim organima, preduzimaju mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe u moru i jezeru, a u tu svrhu od strane Vlade je formirana i radna grupa čiji je zadatak otkrivanje, dokumentovanje i procesuiranje ovih slučajeva.

Treba napomenuti da policija u slučaju otkrivanja nezakonitih radnji na moru postupa shodno operativnim podacima, kao i po prijavama građana. Stoga pozivamo građane da saznanja koja imaju o nezakonitom ribolovu i licima koja se bave ovim nezakonitim radnjama prijave policiji.

Prijave nelegalnih aktivnosti na Skadarskom jezeru mogu se prijaviti dežurnoj službi OGB Tuzi putem telefonskih brojeva 067 174 246 i 020 875 998. Kada je u pitanju prijavljivanje ovih nezakontih aktivnosti na moru, brojevi za prijave građana su sljedeći: Bar: 067 184 018 – Stanica granične policije Bar – GP Luka Bar; Budva: 067 184 285 – Jedinica granične policije Budva; Herceg: Novi – 067 184 773 – Jedinica patrolnih brodova i čamaca Herceg Novi; i Ulcinj: 067 187 196 – Jedinica patrolnih čamaca Ulcinj. Brojevi za pozive su dostupni 24 časa a građani osim ovih brojeva sve nezakonitosti mogu prijaviti i na besplatni policijski broj 122 kao i na bilo koji drugi način putem službenih kontakata.

eksploziv-za-nezakoniti-izlov-ribe-2
Portal Analitika