Politika

Potpredsjednik Vlade Husović razgovarao sa ambasadorom Kosova u Crnoj Gori Durmishiom

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović razgovarao je u Podgorici sa Ambasadorom Republike Kosova u Crnoj Gori Skenderom Durmishiom.
Potpredsjednik Vlade Husović razgovarao sa ambasadorom Kosova u Crnoj Gori Durmishiom
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Durmishi je zahvalio potpredsjedniku Husoviću na prijemu i informisao ga političkoj situaciji na Kosovu nakon konstituisanja nove Vlade.

Sagovornici su se saglasili da dobre političke odnose dvije države treba iskoristiti u cilju unapređivanja ekonomske i kulturne saradnje.

„U narednom periodu pažnju treba usmjeriti na poboljšanje putne povezanost čime bi se mogli valorizovati izuzetni turistički potencijali koji postoje u dvije države“ - kazao je Durmishi

Potpredsjednik Husović je istakao da postoji prostor za saradnju u svim oblastima i da to treba iskoristiti. Takođe, treba sagledati mogućnost za prevazilaženje određenih barijera koje postoje, kao što je ukidanje takse za putno osiguranje koje građani Crne Gore i Kosova plaćaju prilikom prelaska granice.

„Siguran sam da zajedničkim projektima možemo doprinjeti boljoj ekonomskoj saradnji. Smatram da bi projekat izgradnje tunela između Rožaja i Peći uz otvaranje graničnog prelaza između Plava i Peći bio od velikog značaja za obje države. Time bi se značajno olakšala komunikacija što je osnovni preduslov za inteziviranje saradnje na svim nivoima, posebno na kulturnom i turističkom planu“ - kazao je Husović

 

Portal Analitika