Crna hronika

Presuda nakon dva i po mjeseca dostavljena bjelopoljskim ljekarima

Predsjednik vijeća sudija Vukomir Bošković juče je izradio presudu u krivičnom predmetu protiv optuženih bjelopoljskih ljekara Tomislava Jeremića, Hake Tahirović i Zvonka Puletić zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi i krivičnog djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, piše Dnevne novine.
Presuda nakon dva i po mjeseca dostavljena bjelopoljskim ljekarima
Portal AnalitikaIzvor

Presudom je obuhvaćena i doktorka Jela Cimbaljević. Portparol Višeg suda Radomir Kljajević saopštio je da je ovjereni prepis presude dostavljen tužiocu, optuženim, njihovim braniocima i oštećenim. Protiv naznačene presude nezadovoljna stranka može izjaviti žalbu u roku od petnaest dana od dana dostavljanja iste.

Iako su prošla dva i po mjeseca od javno saopštene presude u Višem sudu u Bijelom Polju, u predmetu protiv okrivljenih, njen otpravak je tek juče dostavljen strankama u postupku, kao i Višem državnom tužilaštvu.

Doktori se terete za infekciju pet beba u novembru 2014. godine, od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru u Podgorici, a prvostepenom presudom Jeremić i Tahirovićeva su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Puletić i Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Dnevne novine

Portal Analitika