Košarka

Pajović: Ovo je podvig

Sportski direktor Budućnost Volija, klupska legenda Gavrilo Pajović, istakao je važnost pobjede nad Hapoelom.
Pajović: Ovo je podvig
Portal AnalitikaIzvor

- Napravili smo podvig, od srijede do utorka pali su Ređo Emilija, Crvena zvezda i Hapoel u Jerusalimu. Ekipa je uložila ogromnu energiju i napor, za rezultat u koji niko nije vjerovao. Možda ne baš niko, ali nije ih bilo mnogo. Srećni smo i ponosni, ali nema mjesta za euforiju. Ubitačan ritam mečeva se nastavlja, a nas raduje što ekipa raste iz dana u dan, brže nego što smo očekivali – rekao je Pajović.

Budućnost Voli dočekala je prvu evropsku pobjedu u gostima od kraja oktobra 2014. i duela sa Zjelonom Gorom u Poljskoj - a ovaj ,,skinuti skalp“ u Jerusalimu je ,,kapitalac“, ekipa sa imenima prvoklasnog košarkaškog pedigrea, planeratnog renomea!

Ivanović: Hrabrost je ključ

Nikola Ivanović odlučio je meč u Jerusalimu 90 sekundi prije kraja, kada je preuzeo odgovornost i pogodio važnu trojku…

- Generalno, za svakog od nas, hrabrost i samopouzdanje bili su ključni u ove tri pobjede, da dobar rad dođe do izražaja. Napredujemo, već se okrećemo Megi koju moramo pobijediti pred našim navijačima, koliko god opasna bila - rekao je Ivanović.

Red je da publika, u subotu u "Morači", za meč koji ima i humanitarni karakter, pokaže da cijeni dvije velike pobjede Budućnost Volija - nad euroligašem Zvezdom i šampionom Izraela Hapoelom.  

Arena

Portal Analitika