Region

Akcija Agrokor: Todoriću pritvor, ostali osumnjičeni braniće se sa slobode

Sudija za istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je večeras, nakon ročišta koje je trajalo punih sedam sati, mjesec dana pritvora za osnivača Agrokora Ivicu Todorića, dok će se ostalih 14 osumnjičenih u akciji Agrokor braniti sa slobode.
Akcija Agrokor: Todoriću pritvor, ostali osumnjičeni braniće se sa slobode
Portal AnalitikaIzvor

To znači da će 12 uhapšenih u slučaju Agrokor, koji su u podne dovedeni na zagrebački Županijski sud, večeras biti pušteni na slobodu, dok bi za Todorićem, ako se ne pojavi, mogla biti raspisati potjernica. Todorić trenutno boravi u Londonu.

Todorić je osumnjičen da je dionice Agrokora za sebe kupio novcem samog Agrokora i drugih firmi iz sastava koncerna.

Otkup dionica Agrokora od EBRD-a, jedna je od glavnih tačaka koje Todoriću zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo stavlja na teret, a prema njihovim optužbama, Todorić se u procesu otkupa dionica okoristio za 758,6 miliona kuna - odnosno oko 100 miliona eura, navode hrvatski mediji.

Osim Ivice Todorića, prema sumnjama tužilaštva, u slučaj su umiješani i njegov sin, član Uprave i predsjednik Nadzornog odbora Agrokora Ante Todorić, kao i članovi uprave Tomislav Lučić, Damir Kuštrak i Hrvoje Balent, Piruška Canjuga, Alojzije Pandžić i Ivica Sertić.

Portal Analitika