Crna hronika

Kod Baranina pronađeno 114 grama marihuane

Barska policija uhapsila je sugrađanina S.Z. (32), kod kojeg je pronašla oko 114 grama marihuane, saopšteno je iz Uprave policije.
Kod Baranina pronađeno 114 grama marihuane
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, službenici Interventne jedinice Centra bezvjednosti (CB) Bar su, preduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja takozvane ulične prodaje droge, primijetili S.Z. kod autobuskog stajališta.

„Kada su mu policijski službenici prišli radi kontrole, S.Z. je krenuo da bježi odbacujući pvc zamotuljak u kojem se nalazila marihuana. Policijski službenici su ga sustigli i izuzeli zamotuljak sa drogom“, kaže se u saopštenju.

O događaju je, dodaje se, obaviješten Odsjek za borbu protiv droge čiji su službenici o svemu obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

„Kriminalistički tehničar CB Bar je uradio preliminarnu hemijsku analizu izuzete supstance kojom je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi marihuana, bruto mase 113,9 grama, koja će biti proslijeđena Forenzičkom centru radi vještačenja“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, S.Z. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašećna proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Portal Analitika