Crna hronika

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Herceg Novom

Nakon što je 64-godišnji S.D iz Goražda, sa prebivalištem u Herceg Novom i crnogorskim državljanstvom, pokušao juče da ubije Novljanina D.P. hercegnovska policija ga je ubrzo uhvatila i lišila slobode.
Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Kako saopštavaju iz Uprave policije, službenici  Centra bezbjednosti Herceg Novi su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo ubisto u pokušaju. Osumnjičeni je istog dana  lišen slobode, uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio KD ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom S.D. je nakon saslušanja tužilac donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privođenja nadležnom sudiji za istragu, javlja Radio Jadran.

Sumnja se da je on oko 3,30 časova, došao do stana u kojem boravi D.P. sa kojim je ranije imao nesuglasice. Kada mu je otvorio  vrata u ruci je držao pištolj uperen u njega i prijetio mu. D.P. je tada sklonio ruku sa poištoljem S.D i ispaljeni projektil je završio u vratima. Došlo je do fizičkog obračuna u kojem je S.D, sumnja se, zadao D.P. više udaraca drškom pištolja u predjelu glave nanoseći mu povrede.

Službenici CB Herceg Novi su,  u veoma kratkom roku pronašli S.D. oduzeli mu pištolj „Pietro Beretta“ sa četiri metka u okviru i jednim metkom u cijevi koji je  imao u ilegalnom posjedu.

Portal Analitika