Politika

Knežević: Nastavljam svoju borbu, ničija nije gorjela do zore

Današnja presuda je pokazala, ono što sve vrijeme tvrdim, da se radi o klasičnoj zarobljenosti institucija posebno pravosudnih - ocijenio je Milan Knežević ispred Osnovnog suda u Podgorici.
Knežević: Nastavljam svoju borbu, ničija nije gorjela do zore
Portal AnalitikaIzvor

''Presuda od sedam mjeseci zatvora zbog toga što sam poružao nenasilan otpor zbog razbijanja našim mirnih demonstracija na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, najbolje pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja tih protesta, te da su oni zapravo izdiktirali ovom sudiji Đukoviću ovakvu presudu. Mene ovakva presuda ne može pokolebati. Ja ću nastaviti svoju političku i pravnu borbu, ne samo u ovom slučaju nego i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti. Ako je neko mislio da će ovakvim presudama uplašiti Milana Kneževića ili Demokratski front grdno su se prevarili. Spreman sam sve da izdržim i negdje sam ranije rekao ničija nije gorjela do zore, doći će vrijeme da i mi nekome duvamo u svijeću''

On se osvrnuo na današnji tekst Dnevnih novina u kojem se govori da su se on i Andrija Mandić srijetali sa Predragom Bogićevićem, demantujući navode iz teksta.

''Saopštiću da je u jednim režimskim medijama izašao tekst, spinovan od strane Specijalnog državnog tužioca da sam se ja u Danilovgradu 15. oktobra sreo sa jednim od optuženim za državni udar Predragom Bogićevićem. Najoštrije demantujem tu monstruoznu laž i sada javno objavljujem da ću tužiti Dnevne novine i glavnog i odgovornog urednika tog medija koja ove F21 informacije koje dobija iz tužilaštva plasira kao nekakvu eksluzivu i kao nepobitan dokaz. Da želim da budem maliciozan mogao bih da saopštim da je upravo glavna urednica najpovezanija sa ruskim teroristima jer njena ćerka već duže vremena studira i živi u Rusiji. Ako ćemo na osnovu takvih konstatacija da pravimo tekstove, onda ja evo sad saopštavam da je ćerka glavne urednice bila u direktnom kontaktu sa Šišmakovim i sa Popovim jer je najduže od svih nas boravila u Rusiji'', istakao je Knežević.

Na pitanje novinara da prokomentariše brzo donošenje presude nakon iznošenja odbrane, Knežević kaže da je to dokaz da je sudija imao napisanu presudu.

''To je dokaz da je sudija imao napisanu presudu, da je imao potrebu da je saopšti. Mi smo dostavili još nekoliko dokaznih akata, međutim to njega nije interesovalo. Jedva je čekao da svi završimo završne riječi i da što prije pobjegne u tamu svog beščašća gdje mu je i mjesto. Žaliću se, ne želim da se povinujem ovakvim odlukama Suda. Ne očekujemo ništa spektakularno ali želim da budu svjesni da ja svoju borbu nastavljam i da ne postoji ta odluka pred koju ću pokleknuti makar se i tukao sa režimom iz Spuža. Poručio bi malograđanskoj opoziciji koja sve vrijeme naših krivičnih postupaka plasira ifnormaciju da je ovo u skladu sa dogovorom između DPS-a i DF-a. Sad vaz pozivam gospodo ne da odbranite Milana Kneževića nego da potvrdite da li je ovo naš dogovor da se lideri DF-a šalju na višemjesečne robije i da im se nove robije najavljuju u narednom periodu'', zaključio je Knežević. 

Portal Analitika