Crna hronika

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje vozila policajcu

Policija je za samo deset sati identifikovala i uhapsila Aleksandra Sekulovića (19) i Rajka Mihajlovića (18) koji su u noći između ponedjeljka i utorka polili benzinom pa zapalili službeno vozilo „dačia daster“ koje je koristio službenik granične policije Svetislav Filipović.
Uhapšeni osumnjičeni za paljenje vozila policajcu
Portal AnalitikaIzvor

To je u izjavi za Pobjedu potvrdio načelnik barske policije Drago Spičanović. Automobil „dačia daster“ je bio parkiran u Ulici Rista Lekića ispred zgrade u kojoj Filipović stanuje. Vatrena stihija se proširila i na vozilo „reno“ koje u vlasništvu Filipovićevog komšije. Nakon nekoliko sati intenzivne istrage, policija je prikupila dokaze i identifikovala Sekulovića i Mihajlovića koji se sumnjiče za podmetanje požara. Podsjećamo, barska policija rasvijetlila je i napad na imovinu njihovog kolege Ivana Đokovića, komandira barske Interventne policije. Ispod vozila Đokovića 8. aprila podmetnuta je ekplozivna naprava, a nakon mjesec istražitelji su identifikovali trojicu osumnjičenih. Baranin Alan Kožar, koji slovi za vođu jedne od organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, tereti se da je naručio aktiviranje ekplozivne naprave ispod Đokovićevog automobila. Za Kožarom je raspisana međunarodna crvena potjernica jer je nedostupan crnogorskim vlastima.

Optužnicom se Kožaru stavlja na teret da je angažovao sugrađane Aliju Metovića i Iliju Kovačevića da 8. aprila eksplozivom unište automobil Đokoviću. Kožaru se sudi u odsustvu, a na teret mu se stavlja napad na službeno lice i podstrekavanje za napad na Đokovića. Metović i Kovačević odgovaraju za krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice. Kožar je četiri dana prije eksplozije, 4. aprila, napustio teritoriju Crne Gore. Đoković se našao na meti jednog od vođa barske kriminalne grupe zbog čestih kontrola njenih članova. Te česte kontrole članova bezbjednosno interesantnih osoba dovele su do sukoba Kožara i Đokovića.

Stojanović: Nećemo posustati u borbi protiv kriminala

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović čestitao je službenicima Bara na brzom rasvjetljavanju požara na službenom vozilu granične policije. Stojanović je u izjavi za Pobjedu istakao da je krivično djelo riješeno za desetak sati i da to zaslužuje svaku pohvalu s obzirom na to da je za rasvjetljavanje ovakvih krivična djela potrebno izvjesno vrijeme. - Policija neće posustati u borbi protiv kriminala, posljednji rezultati i ovaj događaj nas podstiču da se protiv najtežih krivičnih djela borimo još jače, a još jedan od prioriteta u radu će svakako biti rješavanje krivičnih djela učinjenih na štetu policijskih službenika i imovine Uprave policije – istakao je Stojanović. nicima Bara na brzom rasvjetljavanju požara na službenom vozilu granične policije.

 Stojanović je u izjavi za Pobjedu istakao da je krivično djelo riješeno za desetak sati i da to zaslužuje svaku pohvalu s obzirom na to da je za rasvjetljavanje ovakvih krivična djela potrebno izvjesno vrijeme. - Policija neće posustati u borbi protiv kriminala, posljednji rezultati i ovaj događaj nas podstiču da se protiv najtežih krivičnih djela borimo još jače, a još jedan od prioriteta u radu će svakako biti rješavanje krivičnih djela učinjenih na štetu policijskih službenika i imovine Uprave policije – istakao je Stojanović. (Pobjeda)

Portal Analitika