Košarka

BUDUĆNOST VOLI srušila Hapoel usred Jerusalima!

Pao je i šampion Izraela! Izabranici Aleksandra Džikića u dramatičnom meču pobijedili su večeras ekipu Hapoela (81:86) u drugom kolu Eurokupa i upisali važne bodove u gostima.
BUDUĆNOST VOLI srušila Hapoel usred Jerusalima!
Portal AnalitikaIzvor

Viđena je borbena utakmica u kojoj su "plavi" većim dijelom meča vodili, a imali su u nekoliko navrata i dvocifrenu prednost (koja je u jednom trenutku iznosila i 16 poena), naročito tokom drugog poluvremena. 

Džikićevi puleni nastavili su sa čvrstim igrama u odbrani, i sa puno samopouzdanja u napadu. Tri minuta prije kraja meča Omić je postigao koš za izjednačenje (75:75), ali je Ivanović uzvratio trojkom i nakon toga poenima sa linije za slobodna bacanja donio velikih plus pet. To nije obeshrabrilo Hapoel koji je nastavio da napada i na dvadesetak sekundi prije kraja prišao na minus jedan (82:81). Međutim, u finišu prvo Gordić, pa Ivanović pogađaju sa penala i donose pobjedu Budućnosti, nakon promašenih trojki domaćina.

Heroj u trijumfu "plavih" bio je plejmejker Nikola Ivanović sa 19 poena, dok su po 13 ubacili Filip Barović i opet u oba smjera sjajni Nemanja Gordić. Uz njih se još istakao i Kajl Gibson sa 12 koševa, dok je Lendri ubilježio 10.

U izraelskom timu najbolji je bio Džerom Dison sa 21 košem, Alen Omić je postigao 14 poena, dok je Ostin Daje upisao bod manje od njega.

U trećem kolu, 25. oktobra, Budućnost Voli ugostiće u "Morači" turski Galatasaraj. 

Portal Analitika