Politika

Demokrate: Slomićete zube podjela

Demokratska Crna Gora uputila je reagovanje na saopštenje DPS-a, a koje je potpisao Marko Burić član nikšićkog odbora DPS-a. Reagovanje Demokrata prenosimo u cjelini.
Demokrate: Slomićete zube podjela
Portal AnalitikaIzvor

“Pozivamo sve slobodnomisleće građane, političke subjekte, nevladine organizacije, univerzitetske profesore i međunarodnu zajednicu na bunt prema narastajućem nacionalizmu i mržnji, kojom  OKG-DPS pokušavava posijati zlu krv u narodu, svađajući Crnogorce sa Bošnjacima, Srbe sa Albancima, pravoslavce sa katolicima i muslimanima, isključivo sa ciljem očuvanja imovine koju su godinama sticali vršeći brojna krivična djela sa najviših državnih pozcija.

Tragici crnogorske stvarnosti, primjese komike pišu izjave novonastalim ešalonima “mladih, lijepih, pametnih”. Nasljednicima tridesetogodišnjeg zla i mržnje. Doduše, ovi sad nisu u džemperima, nego u tatinim skupim odijelima, ali suština je ista. Ista kleptomantska politička filozofija. Perači biografija. Istureni jurišnici, iznajmljene mladosti kao političke zakrpe haljine nepočinstava duge trideset godina. 

 Da nije zbog građana kojima dugujemo odgovor, na ova manipulativna, perfidna, pamfletska saopštenja bi se samo prezrivo nasmijali. Ovako, samo kratak podsjetnik: 

- bili ste komunisti, a došli na vlast sa ulice u nacionalnom talasu Šešelja i družine, 
- bili ste prvi Miloševićevi saradnici i hvalili se kako je “Milošević nešto najbolje što se Jugoslaviji moglo desiti”,
- ćerali ste, šikanirali i prebijali Liberale po Cetinju, organizovali barikade, govorili o njima kao ustašama i izdajnicima, 
- slikali se po ratištima dok se na Cetinju pjevalo “Sa Cetinja vila kliče, oprosti nam Dubrovniče”,
- bili po sopstvenom svjedočenju Šešeljevi ratni saborci, 
- ćerali nacionalne manjine i slali ih pod nož u Republiku Srpsku, 
- ukrali ste politički program Liberalnom savezu i konvertovali se u Crnogorce, a zaboravili izjave vlasnika vaše partije o mržnji prema “stopostotnim Crnogorcima”,
- bili ste zagovornici zapadne profilacije crnogorske spoljne politike, a zatim ispod stola dogovarali lične dilove i kafanske rasprodaje crnogorske privrede sa ruskim tajkunima.

Nema toliko papira da se nabroje sva vaša konvertitstva. Taksativnim nabrajanjem vaših ideoloških, nacionalnih, vjerskih, spoljnopolitičkih promjena baviće se istoričari političke patologije i stručnjaci za psihološku adikciju od vlasti. 

 I posle svega, imate toliko obraza da optužujete mlade ljude koji su u tom periodu bili djeca, komičnim saopštenjima o odbrani mostova sa 12 godina. Šta ćete sledeće da izmislite - možda da Aleksa ima atomsku bombu koju čuva u stanu? Dao mu je Slobodan Milošević u petom razredu osnovne škole da je baci iz aviona na Crnu Goru? Ali ste vi srećom tu na braniku otadžbine, pa možemo mirno da spavamo? Da nije smiješno, bilo bi tragično.

I, na kraju, poručujemo samo ovo: Još jedan pokušaj svađe i podjele neće proći! Nema više sijanja razdora. Nema više kreacije fiktivnih podjela za račun vaše materijalne bahatosti.

Slomićete zube podjela i svađa na demokratski, iskreni i patriotski orah Demokrata. 

Nego zaboravismo da vas pitamo: dje je Marović, dje su milioni, dje je njeg sin, dje su nekretnine koje je sticao prodajući Cetinje i Crnu Goru? A, kad smo već kod Cetinja, imajući u vidu da ste ukrali slogan Srpskoj naprednoj stranci, pitamo se kako glasi vaš: Cetinje pobjeđuje ili Cetinje pobeđuje?”, navodi se u reagovanju Demokrata.  

 

Portal Analitika