Svijet

Flint nudi 10 miliona dolara za "prljave" informacije o Trampu

Osnivač prvog pornografskog časopisa na američkom tržištu, Lari Flint, nudi "do 10 miliona dolara" svakom ko mu dostavi informacije koje bi dovele do opoziva predsjednika SAD, Donalda Trampa.
Flint nudi 10 miliona dolara za "prljave" informacije o Trampu
Portal AnalitikaIzvor

Objavivši ponudu preko cijele strane u nedjeljnom izdanju "Vašington posta", Flint navodi da bi "Trampovi visoko povjerljivi poreski prihodi ili drugi podaci o njegovim rasprostranjenim investicijama mogli postati nepobitni dokazi o njegovoj krivičnoj odgovornosti".

"Postoje snažni argumenti da su posljednji izbori na mnogo načina bili nelegitimni - i da se, poslije devet burnih mjeseci na funkciji, Tramp pokazao opasno nepodobnim za izvršenje najviših ovlašćenja", ističe osnivač časopisa "Hasler", a prenosi britanski "Telegraf".

Navodeći niz razloga za Trampovu smjenu s vlasti, od "podsticanja nasilnog građanskog razdora do sabotiranja Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama", Flintov oglas upozorava da "najviše zabrinjava to što bi, mnogo prije nego što nastupi apokalipsa usljed klimatskih promjena, Tramp mogao da izazove - nuklearni svjetski rat".

Ovo nije prvi put da Flint pokušava da se dokopa kompromitujućih informacija o Trampu, navodi londonski list, podsjećajući da je tokom prošlogodišnje predsjedničke kampanje Flint nudio milion dolara svakom ko bi mu dostavio video ili audio snimak kao dokaz o Trampovom nezakonitom ili seksualno ponižavajućem ponašanju.

Sličnu nagradu nudio je i 1998. godine, tokom suđenja radi opoziva bivšem predsjedniku Bilu Klintonu, a milion dolara obećavao je i onom ko bi mu povjerio detalje o poreskim prihodima bivšeg republikanskog predsjedničkog kandidata Mita Romnija u vrijeme predizorne kampanje u SAD 2012.

Bijela kuća nije komentarisala najnoviju ponudu Larija Flinta.

Daily Telegraph

Portal Analitika