Društvo

Dinamit pucao i u Boki

Dinamit je presudio primjerku cipola koji je krajem septembra pronađen u moru kod Krašića u Boki Kotorskoj, gdje su sportski ribolovci prijavili da pluta mrtva riba. To je potvrdila analiza obavljena u Institutu za biologiju mora nakon što su ubijenu ribu članovi grupe Stop krivolovu predali ribarskom inspektoru Mijomiru Ttapuškoviću koji je zatražio da se provjeri šta je uzrok uginuća.
Dinamit pucao i u Boki
Portal AnalitikaIzvor

Oštećenja evidentirana na primjerku cipola (skakavice) slomljena kičma i uništeni unutrašnji organi ukazuju da je ubijena eksplozivom, potvđeno je iz te institucije.

Za brigu

- Time se, nažalost, obistinila i bojazan da krivolov eksplozivom nije „rezervisan“ samo za sakrivene pozicije daleko od naseljenih mjesta, odnosno na grbaljskom dijelu kotorske opštine, već da mine pucaju i unutar zaliva – kazao je Pobjedi Alek Vuković, koji u radnoj grupi zaduženoj za suzbijanje krivolova predstavlja pokret Stop krivolovu.

Prema njegovim riječima, 4. oktobra je u Krašićima ponovljena slika s kraja septembra.

- Građani su napravili fotografije, proslijedili našoj stranici sa snimcima gdje se vidi cijelo jato ubijene ribe koju nosi struja. Nakon poziva i prijavljivanja incidenta, inspektori nijesu zatekli ribu jer je neko pokupio ubijene skakavice – kazao je Vuković.

On je apelovao na nadležne da se pozabave sve češćim korišćenjem eksploziva u zalivu, posebno djelovima gdje se navodno izvode legalni građevinski radovi.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika