Fudbal

Di Natale: Biće Serija A ponovo zanimljiva

Legenda Udinezea Antonio Di Natale je u razgovoru za “Gazetu delo Sport” pričao o Seriji A, prošlosti, budućnosti i novim zvijezdama italijanskog fudbala.
Di Natale: Biće Serija A ponovo zanimljiva
Portal AnalitikaIzvor

- Moj pravi nasljednik je Lorenco Insinje. Vjeruje u sebe, daje golove i sjećam se da sam mu jednom u Udinama rekao da mora da bude “ubitačniji” i da koristi šanse. Tu su još Ćiro Imobile i Andrea Bleoti. Ćiro umije da promijeni sve kada uđe sa klupe, Andrea je prava “životinja” na terenu, ali je za mene ipak Lorenco nasljednik pravih italijanskih centarfora - poručio je Di Natale.

Već neko vrijeme Serija A nije previše zanimljiva, jer je Juventus jedini dominantan tim.

- Napoli je sa Insinjeom mnogo jača ekipa i dokle god im je Sari trener imaće najviše ambicije. Da je mene on trenirao sguran sam da bih davao u svakoj sezoni više od 20 golova. Spaleti je preuzeo Inter i vjerujem da će oni biti treći. Lućano je sjajan čovjek, voli da priča sa igračima, podsjeća me na Murinja malo. Uvjeren sam da nas čeka zanimljiva sezona.

Vjeruje da će ljudi ponovo sa velikom pažnjom pratiti Kalćo.

- Sjetite se ranije kada na jednoj strani imate Vijerija, Totija, Inzagija, Del Pjera, a čuvaju ih Maldini, Nesta, Tiram, Kanavaro. Veče pred utakmicu ne možeš da zaspiš, znaš da te čeka uzbudljiv meč. Sada su se stvari promijenile, ali je fudbal takav. Sve se okreće i doći će momenat da se takva vremena vrate - zaključio je Di Natale.

Gazzetta dello Sport

Foto: EPA/FILIPPO VENEZIA

Portal Analitika