Košarka

Džordan bez milosti: 28 timova u NBA će biti smeće

Najbolji košarkaš svih vremena, Majkl Džordan, kritikovao je prelaske najboljih igrača u najbolje timove kako bi povećali svoju šansu da osvoje NBA titulu.
Džordan bez milosti: 28 timova u NBA će biti smeće
Portal AnalitikaIzvor

Proteklog ljeta Kris Pol je otišao u Hjuston Rokitse kod Džejmsa Hardena, Karmelo Entoni je napustio Njujork Nikse kako bi igrao u Oklahoma Siti Tanderom sa Raselom Vestbrukom i Polom Džordžom, a prvi pik sa drafta 2008. i MVP 2011. Derik Rouz kod Lebrona Džejmsa u Klivlend Kavalirse.

"To će povrijediti ligu sa takmičarske tačke gledanja. Imaćemo jedan ili dva sjajna tima i 28 koji će biti smeće, ili će se mučiti da opstanu sa poslovne strane. Zvijezde ne idu u sredine sa manjim tržištem, zbog čega sam se više koncentrisao na draft nego inače. Nije moguće dovesti igrače kao što je Lebron Džejms u Šarlot", istakao je Džordan.

Posljednjih godina potjera za "prstenom" je postala ključni faktor prilikom odabira novog tima za igrače na vrhuncu karijere, čak i za veterane koji pristaju na manje novca pri kraju karijere kako bi stigli do titule.

Odanost više nije u modi.

Portal Analitika