Politika

Vijesti su htjele da budu medijatori

Medijski koncern Vijesti obavijestio je juče crnogorsku javnost da odustaje od organizovanja konferencije ,,Preporuke ODHR – kako do neupitnih izbora“ zbog odbijanja DPSa da učestvuju na njoj jer ova partija želi dijalog sa opozicijom samo u institucijama sistema.
Vijesti su htjele da budu medijatori
Portal AnalitikaIzvor

U tekstu pod naslovom ,,Ivanović nudio javni dijalog, a ne posredovanje“ objavljenom juče u štampanom izdanju ovog lista navodi se da su DPS i ,,prorežimski mediji“ objavili da je Željko Ivanović nudio ,,posredovanje u rješavanju političke krize“, što je, kako ka- žu, bio pokušaj da se ,,iskompromituje inicijativu koja bi za svaku demokratsku stranku bila neupitna“.

 Ideja

- Našu ideju da organizujemo konferenciju na jednu aktuelnu društvenu temu, kao što su fer izbori, DPS je preko svoje propagande predstavio kao tajni plan Željka Ivanovića, da umjesto komesara Jahanesa Hana ili američkog diplomate Brajana Hojta Jia, u nekoj hotelskoj sobi, privede sve lidere perlamentarnih stranaka i riješi višemjesečni spor između njih?

Zanemaruje se da je inicijativa vezana za konferenciju, da je to javni događaj i da su do sada mediji organizovali mnogo sličnih skupova na važne društvene teme, kazao je Ivanović, a objavile Vijesti. Podsjetimo, Pobjeda je prije dva dana u tekstu pod naslovom ,,Vijesti da posreduju, ali van institucija sistema“ objavila da je jedan od vlasnika medijskog koncerna Vijesti Željko Ivanović ponudio Demokratskoj partiji socijalista posredničke usluge u dijalogu sa većinom opozicionih stranaka o preporukama OEBS-a. Nije, dakle, pisano o nekakvim ,,tajnim skupovima“, koji se očito nekima priviđaju, nego smo samo prenijeli stavove koje je Ivanović u opširnom pismu 25. septembra uputio DPS-u i u kojem direktno nudi da Vijesti budu medijatori na konferenciji koja bi bila održana u prvoj dekadi oktobra u hotelu ,,Hilton“ ili u ,,Ramadi“ i koja bi, kako smatra jedan od vlasnika Vijesti, ,,pokrenula stvari sa mrtve tačke“.

 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika