Crna hronika

Uhapšen Nikola Sjekloća, oduzeto oružje, skupocjeni automobili, municija... (VIDEO)

U akciji crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, danas je izvršen pretres stanova i kuća na teritoriji opštine Budva, Bar i Ulcinj i do sada je privedeno više desetina bezbjednosno interesantnih osoba, među kojima je i bivši profesionalni bokser Nikola Sjekloća potvrđeno je Portalu Analitika iz policije.

Iz policije je zvanično saopšteno da je u tri akcije za nedjelju dana, pretresana 61 lokacija. Juče i danas, na primorju je izvršena 24 pretresa u kojima su do sada lišena slobode četiri lica zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Policija nije saopštila njihova imena već inicijale, ali se pretpostavlja da je uhapšen poznati bokser Nikola Sjekloća, član glavnog odbora Demokrata.

Kako su javili mediji, pretresane su kuće i Marka Ljubiše zvanog Kan, Đura Ivanovića, Mladena Kažanegre, Dragana Markovića, Gorana Sjekoloće i Gorana Slovinića.

Uhapšen Nikola Sjekloća, oduzeto oružje, skupocjeni automobili, municija... (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave policije su, kako nam je saopšteno, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi kriminalnih grupa i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica.

Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

hapsenja

Naime, službenici Centra bezbjednosti Budva i Centra bezbjednosti Bar su danas, uz podršku Posebne jedinice policije, u trećoj akciji koju je policija sprovela za nedjelju dana, a u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, sinoć i jutros izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na ukupno 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja. Do sada su privedena 24 lica od kojih su četiri lica lišena slobode zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. Slijede dalje policijske aktivnosti.

Policija je naime na području sinoć i danas Budve izvršila pretres na 11 lokacija i privela 11 lica, dok su policijski službenici na području Bara i Ulcinja danas izvršili pretres na 13 lokacija i priveli 13 lica.

Službenici CB Budva su na 11 lokacija koje su pretresali pronašli oružje, municiju, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka. Službenici CB Budva su lišili slobode četiri lica.

saj-4

Dva su lišena slobode danas, N.S. (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i oni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovoj akciji sinoć su u Budvi lišeni slobode D.Š. (24) iz Nikšića i Z.S. (39) iz Nikšića sa boravkom u Budvi, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici.

Službenici CB Bar su pretresima na području Bara i Ulcinja na 13 lokacija pronašli 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije. O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.

Policijske aktivnosti u borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

oruzje

Podsjećamo da su službenici CB Berane i OB Rožaje uz podršku PJP, prije tri dana, izvršili pretrese na 16 lokacija koja koriste tzv. bezbjednosno interesantna lica i da su priveli 20 lica. Oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad na život i tijelo. Protiv jednog lica je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinilo KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pet dana ranije, službenici Sektora kriminalističke policije su, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, a u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, CB Nikšić, CB Budva, SAJ i PJP, pretresli 21 lokaciju na području Kotora, Tivta i Herceg Novog koju koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliska lica. Privedeno je više bezbjednosno – interesantnih lica a prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto: 16 vozila visoke klase marki "BMW"; "VW", "Audi", "Porsche", od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; 3 motocikla; više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica (među oduzetim telefonima su bili i telefoni marke "Blackberry" sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije); više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka; 5 pištolja i 5 pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja; više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra; 1 pancir i 1 metalni boks; 1 optički nišan; novac u iznosu od oko 8.000 eura; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija koje će biti predmet daljih provjera; dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka; veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

 </p>

Portal Analitika