Fudbal

Radulović: Liban neće ići turistički na prvenstvo Azije

Selektor zemlje koja morem i planinama podsjeća na njegovu Crnu Goru postao je nekako u tišini… Na klupi Libana naslijedio je princa Rima (za mnoge pravog) koji je to bio prije Franćeska Totija, legendu Rome Đuzepea Đaninija, a nakon samo dvije godine postao je “princ Libana”, prvi čovjek koji je ovu zemlju sa Bliskog istoka odveo na neko veliko takmičenje.
Radulović: Liban neće ići turistički na prvenstvo Azije
Portal AnalitikaIzvor

Liban trese fudbalska groznica kao nikada u istoriji, Liban slavi prvi plasman na Azijsko prvenstvo (ima još jedno učešće iz 2000, ali je tada bio domaćin), a sve zasluge za to idu na adresu stručnjaka iz Crne Gore Miodraga Radulovića.

“Da, prvi put se ova zemlja kroz kvalifikacije plasirala na neko takmičenje, a posebno sam srećan i ponosan na činjenicu da ih je na to prvenstvo odveo Crnogorac” rekao je Dnevnim novinama heroj Libana.

Put do šampionata Azije bio je predugačak… Liban je najprije u društvu neprikosnovene Južne Koreje morao da se zadovolji plasmanom u treću rundu kvalifikacija, a tamo je Radulović u konkurenciji Sjeverne Koreje (ne tako davno bila učesnik Svjetskog prvenstva), Hong Konga i Malezije dva kola prije kraja svojoj novoj domovini kupio kartu za prvenstvo koje 2019. organizuju Ujedinjeni Arapski Emirati.

“Zaista je i sam plasman na prvenstvo veliki uspjeh, ali nećemo na to takmičenje da idemo kao turisti” jasan je nekadašnji šampionski trener Budućnosti.

Za takvo razmišljanje stručnjak iz Podgorice ima i pokriće…

“Selektirao sam mlad i perspektivan tim, a očekujem da ti momci zenit dosegnuti baš na prvenstvu Azije. Naravno, tokom sljedeće godine ću napraviti dodatnu selekciju’; istakao je Radulović.

U Libanu je vjerovatno ludnica na neki način je ispunjen san mnogih generacija…

“Slavilo se nakon utakmice protiv Sjeverne Koreje (5:0, kojom je i zvanično izboren plasman na AP, prim. aut), slavi se i trenutno, slaviće se još vjerovatno”, prenio nam je utiske Radulović.

Ne treba mnogo objašnjavati koliko narodu u Libanu znači ovaj uspjeh…

“Puno im znači. Liban je zemlja sa puno istorijskog nasljeđa. Liban na ovim prostorima je vodeći u kulturi, muzici, umjetnosti, modi, a sada se konačno pojavljuje na fudbalskog mapi. Libanski narod zna šta znači plasman na prvenstvo kontinenta za promociju države”, zaključio je crnogorski stručnjak.

Sokoli tim za budućnost

Miodrag Radulović nije propustio ni da isprati igre njegove Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo…

“Prije svega, napravili smo iskorak za budućnost. Bili smo do samog kraja u igri, ali me raduje i optimista sam iz razloga što imamo tim za budućnost”, smatra Radulović.

“Iskreno, vjerujem da ćemo uz pristup, igru i odnos kao što smo imali do sada, u sljedećim kvalifikacijama postići cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo”, poručio je Mijo Radulović.

Dnevne novine

Portal Analitika