Politika

Austrijska ambasadorka sa Đukanovićem: Nastavićemo da podržavamo CG

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas ambasadorku Republike Austrije u Crnoj Gori Anu Janković.
Austrijska ambasadorka sa Đukanovićem: Nastavićemo da podržavamo CG
Portal AnalitikaIzvor

On je tom prilikom izrazio zahvalnost Austriji za podršku i pomoć reformskim i integracionim procesima, što je predstavljalo dodatni impuls sadržajnim odnosima dvije zemlje na svim nivoima, u brojnim oblastima. Posebno je zahvalio Beču na podršci koju u kontinuitetu pruža regionu Zapadnog Balkana.

Ambasadorka Janković je izrazila zadovoljstvo što će na dužnosti ambasadora moći da  doprinosi unapređenju tradicionalno dobrih, prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Ona je pozdravila napredak Crne Gore u regionalnom i evropskom kontekstu, uključujući i punopravno članstvo u krovnoj bezbjednosnoj strukturi.

U tom smislu, uputila je riječi ohrabrenja u cilju daljeg ispunjavanja obaveza na putu za punopravno članstvo u EU i naglasila da će Austrija nastaviti snažno da podržava Crnu Goru, bilateralno, ali i kroz komplementarne regionalne procese, kao i unutar struktura EU u okviru čega će nastaviti da afirmiše princip regate u politici proširenja.

 

Portal Analitika