Košarka

„Vučice“ jure novu pobjedu, na megdan stiže stari dužnik

Dočekujemo sjutra ekipu Beroea koja je naš dužnik od prošle godine. Savladala nas je u neizvjesnoj utakmici u polufinalu Jadranske lige. Imali smo taj šut za pobjedu, ali oni su na kraju zasluženo pobijedili, podsjetio je na današnjoj pres konferenciji trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković.
„Vučice“ jure novu pobjedu, na megdan stiže stari dužnik
Portal AnalitikaIzvor

Bugarski predstavnik dobio je sva tri međusobna duela u regionalnom takmičenju. Slavio je u oba meča u ligaškom dijelu takmičenja, 65:56 u Podgorici i 68:54 u Staroj Zagori, a trijumfovao je i u polufinalu završnog turnira 66:64. Budućnost je na startu regionalnog takmičenja bila ubjedljiva protiv Istanbula 97:33, dok je ekipa iz Stare Zagore kao gost slavila protiv Trešnjevke 69:56.

Bošković je kazao da je idealna prilika za „vučice“ da ubilježe pobjedu protiv bugarskog kluba koji će biti oslabljen u odnosu na prošlu godinu, neigranjem tri Amerikanke.

- Dolaze u izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu. Nemaju Amerikanke, više su se fokusirali na domaće snage. Ali, ne razmišljamo mnogo o njima. Skoncentrisani smo na našu igru i napredak u našoj igri. Cilj je da nastavimo da podižemo nivo igre i da poboljšamo formu i da razvijamo timski duh i karakter tima - ocijenio je Bošković.

On je napomenuo i to da je zdravstveni bilten zadovoljavajući.

- Sve igračice su spremne. I dalje se čekaju četiri igračice da se vrate u ekipu. U svakom slučaju, nastupiće ista ekipa od prošle nedjelje - podvukao je Bošković.

Košarkašica Budućnost Bemaksa, bek šuter Nikolina Babić, ističe da dobro poznaju sjutrašnjeg rivala.

- Sa ekipom Beroe smo igrali prošle godine, kako u grupnoj fazi, tako i u fajnal-foru. Dobro ih poznajemo. Naša želja i motiv za pobjedom je veća, zbog prošlogodišnjih rezultata. Oni su u odnosu na prošlu godinu slabiji za tri Amerikanke, što ne znači da ih trebamo potcijeniti, ali uz maksimalnu agresivnost u odbrani i koncentraciju u napadu, mislim da će rezultat biti pozitivan u našu korist i naravno, cilj je jasan, idemo na pobjedu - ocijenila je Babić.

Novo ovosezonsko pojačanje „vučica“, Amerikanka Rejčel Holivej, uzbuđena je zbog sjutrašnjeg meča i očekuje pobjedu podgoričkog tima.

- Uzbuđena sam zbog sjutrašnjeg meča. Očekujemo još jednu pobjedu, jer to je i cilj ove sezone, da se uđe u svaku utakmicu sa željom da se ona dobije, kao i da osvojimo šampionat. Mislim da ako se budemo borili kako znamo i damo sve od sebe, i budemo ispoštovali dogovor iz svlačionice, možemo do trijumfa - kazala je Holivej.

Ona je istakla da je zadovoljna novim saigračicama i da joj se sviđa život u Podgorici.

- Sviđa mi se Podgorica. Sviđaju mi se radnje, restorani. Kako ne mogu baš sve da istražim, služim se i Guglom, iako se desi i da se izgubim ponekad, to na kraju bude zanimljivo. Srećna sam ovdje. Kada je u pitanju tim i saigračice, svi su ljubazni, puni razumijevanja i brinu za mene. Zaista sam srećna što sam ovdje - navela je Holivej.

Meč se igra sjutra od 19 sati u sali Univerzitetskog sportskog centra. Ulaz na utakmicu je slobodan.

A.P.

Portal Analitika