Fudbal

Bolja forma u drugom krugu

Pauza u prvenstvu dobrodošla je fudbalerima Budućnosti koji su imali oko 10 dana da konsoliduju redove nakon nekoliko rezultatskih kikseva u prethodnim utakmicama.
Bolja forma u drugom krugu
Portal AnalitikaIzvor

Da li su uspjeli da podignu formu, pakazaće meč sa Iskrom u petak na stadionu „Braća Velašević“, kao i naredni mečevi drugog kruga kada ,,plavi“ imaju teži raspored.

“Bili smo u padu i trudili se da pauzu u šampionatu iskoristimo na najbolji mogući način. Vjerujem da ćemo napredak u igri, a onda i u rezultatima, pokazati već na startu novog kruga. Iskra je dobra ekipa, biće mnogo teško u Danilovgradu, ali naš plan je jasan. Pokušaćemo od petka da napravimo kontinuitet pobjeda”, rekao je Ivan Pejaković.

Budućnost je u novoj sezoni tri puta igrala sa Iskrom jednom u prvenstvu i dva puta Kupu. Svaki put su Podgoričani bili bolji.

“Nije nimalo jednostavno istu ekipu pobijediti četiri puta zaredom. Siguran sam da nas ovog puta čeka daleko zahtjevnija utakmica od onih koje smo ranije igrali sa Iskrom. Razlog je taj što su se Danilovgrađani uigrali, a svakako imaju kvalitet, nekoliko igrača koji svima mogu da naprave problem. Ipak, uvjeren sam da dosta toga zavisi od nas. Ukoliko pokažemo ono što možemo, bićemo zadovoljni nakon meča”, smatra ofanzivac „plavih”.

Boljka Budućnosti je slaba realizacija. O tome svjedoči statistika samo osam datih golova na devet mečeva u šampionatu.

Stiče se utisak da su Podgoričani defanzivna ekipa…

“Teško dajemo golove, ali ne znači da će tako biti u mečevima koji nas očekuju. I na prethodnim duelima smo stvarali šanse, a nadam se da ćemo popraviti realizaciju. I na tome smo radili tokom pauze”, dodao je Pejaković.

Nakon poraza u derbiju od Sutjeske, četa Dragana Kažića ima četiri boda minusa u odnosu na vodeću ekipu iz Nikšića.

“Podbacili smo u Nikšiću i izgubili od Sutjeske. Ali, ništa nije riješeno, biće još derbija, neočekivanih ishoda, preokreta na tabeli. Lider je do sada uspio da sakrije svoje mane koje smo vidjeli u međusobnom duelu. Do polusezone imamo još jedan derbi sa Sutjeskom, ovog puta pod Goricom, i vjerujem da ćemo pobijediti. Vjerujem i da možemo da osvojimo jesenju titulu”, zaključio je Pejaković.

Arena

Portal Analitika