Crna hronika

Amfilohije garantovao za Branku Milić

Nakon 12 dana štrajka glađu, zdravstveno stanje Branke Milić, optužene u slučaju „Državni udar“, više je nego alarmantno, kazao je za „Dan” njen branilac Jugoslav Krpović.
Amfilohije garantovao za Branku Milić
Portal AnalitikaIzvor

On je juče Višem sudu u Podgorici predao zahtjev za ukidanje pritvora svojoj branjenici, uz garancije Mitropolije crnogorskoprimorske da će joj biti obezbijeđen smještaj u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice Duga na Bioču.

Prema saznanjima „Dana” nakon blagoslova mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, igumanija tog manastira Jovana potpisala je podnesak u kome se navodi da je spremna da Milićeva, ukoliko joj bude ukinut pritvor, bude zbrinuta u manastiru i da joj se obezbijedi prevoz prilikom odlazaka na suđenja. Tu informaciju u izjavi za „Dan”, potvrdio je advokat Krpović.

Manastir Uspenja Presvete Bogorodice -Duga na Bioču, koji zastupa igumanija Jovana, po blagoslovu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, Branki Milić je obezbijedio boravak, smještaj, hranu, zdravstvenu zaštitu, kao i prevoz od manastira do suda radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, a ukoliko joj Viši sud ukine pritvor i pusti je da se brani sa slobode, navodi se u predlogu njenog advokata Jugoslava Krpovića.

Portal Analitika