Politika

Delegacija Skupštine u bilateralnoj posjeti Republici Srbiji

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović predvodi delegaciju Skupštine Crne Gore koja će 12. i 13. oktobra boraviti u bilateralnoj posjeti Republici Srbiji, gdje će se sresti sa najvišim zvaničnicima susjedne države.
Delegacija Skupštine u bilateralnoj posjeti Republici Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Delegacija Skupštine će u Beogradu imati susrete sa predsjednicom Narodne skupšine Majom Gojković, predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslovaIvicom Dačićem.

U Novom Sadu će biti organizovani susreti sa predsjednikom Skupštine AP VojvodineIštvanom Pastorom i predsjednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Predsjednik Brajović će takođe imati sastanak sa nerezidentnim ambasadorima koji Crnu Goru pokrivaju iz Beograda.

U Vojvodini će delegacija Skupštine Crne Gore imati susret sa pripadnicima crnogorske dijaspore na prijemu u Petrovaradinskoj tvrđavi, u okviru koga će biti otvorena izložba slika „Likovna zbirka Skupštine Crne Gore”. Riječ je o 19 reprezentativnih djela crnogorskih i regionalnih autora koja su vlasništvo Skupštine Crne Gore, a ovom prilikom prvi put će biti prikazana van granica naše zemlje.

U delegaciji Skupštine Crne Gore pored predsjednika Brajovića biće potpredsjednik Skupštine, ujedno predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom Branimir Gvozdenović, poslanik Radule Novović i generalni sekretar Aleksandar Jovićević.

 

Portal Analitika