Košarka

Budućnost Voli dočekuje Ređo Emiliju - DŽIKIĆ: Da odigramo čvrsto i odgovorno

Košarkaši Budućnost Volija odigraće sjutra od 19 sati u "Morači" prvi meč u novoj sezoni Eurokupa. Rival izabranika Aleksandra Džikića biće italijanska Ređo Emilija, sa kojom se sastaju prvi put.
Budućnost Voli dočekuje Ređo Emiliju - DŽIKIĆ: Da odigramo čvrsto i odgovorno
Portal AnalitikaIzvor

Klub iz Njegoševog parka na startu ove sezone odigrao je tri meča u ABA ligi, gdje su zabilježili dvije pobjede, od kojih posljednju protiv Cibone, prije dvije večeri pred svojim navijačima u "Morači".

Šef stručnog štaba "plavih", Aleksandar Džikić, ne krije uzbuđenje zbog prve ovosezonske utakmice na evropskoj sceni. 

- Otvaramo Eurokup pred našim navijačima i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Naš protivnik je tim koji istinski respektujemo, njihov način na koji vode svoj klub, način na koji shvataju kako treba podržavati i cijeniti trenerski rad i stabilnost organizacije. Oni su vrlo brza i aktivna ekipa, sa punom rotacijom u kojoj je uvek deset igrača. Želimo da odgovorimo na njihovu energiju, moramo da igramo čvrsto i odgovorno - kategoričan je Džikić.

Centar, Kajl Lendri, ističe da je pravi momenat da se ponovi isti pristup iz posljednje utakmice sa Cibonom, kada su "plavi" upisali pobjedu pred svojim navijačima.

- Moramo da iskoristimo dobar momenat sa naše posljednje utakmice i da ponovimo isti pristup - čvrsta odbrana i nesebičan napad, sa agresivnom skok igrom pod oba koša - poentirao je Lendri.

A.P.

Portal Analitika