Sci/Tech

Ministarka Damjanović otvorila Fabriku znanja na Univerzitetu Donja Gorica

Ministarka nauke dr Sanja Damjanović otvorila je danas Fabriku znanja, tradicionalnu IT manifestaciju u okviru Otvorenih dana nauke. Pored ministarke Damjanović prisutnima se obratio i prof. dr Veselin Vukotić, rektor Univerziteta Donja Gorica
Ministarka Damjanović otvorila Fabriku znanja na Univerzitetu Donja Gorica
Portal AnalitikaIzvor

I ove godine učenici učestvuju u tradicionalnom programu Fabrika znanja, čiji je fokus na novim IT tehnologijama, principima dizajna proizvoda, kao i upotrebi 3D štampača za izradu modela. Ugledni predavači govore o tehnologijama Internet of Things, programiranju, djevojčicama u IT profesiji, bezbjednosti i zaštiti privatnosti na internetu

-Sigurna sam da će se izroditi vrsne ideje, koje ćete dalje realizovati uz pomoć profesora i mentora, a što će Ministarstvo nauke rado podržati. Upoznavanje sa savremenim tehnologijama i sticanje IT vještina je nužno u savremenom svijetu i veoma važno za mlade ljude, jer su upravo oni ključ uspjeha i nosioci budućnosti, kazala je ministarka Damjanovićna otvaranju.

Fabrika znanja gleda u budućnost, podstiče inovativne ideje i kreativan duh, ono što je potrebno da bi mladi ljudi bili u koraku sa svjetskim trendovima.

Ministarka Damjanović se zahvalila partnerima, prije svega kompaniji ComTrade i Univerzitetu Donja Gorica, koji pomažu u zajedničkoj misiji promocije nauke i njenog sveukupnog značaja za društvo. 

Portal Analitika