Abiznis

Cungu: Očekujemo da Opština Ulcinj izađe iz sanacionog plana za dvije godine

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, izražavajući zadovoljstvo današnjim razgovorima, izjavio je da očekuje izlazak iz sanacionog plana i početak velikog razvoja Ulcinja.
Cungu: Očekujemo da Opština Ulcinj izađe iz sanacionog plana za dvije godine
Portal AnalitikaIzvor

„Prvenstveno, vezano za konsolidaciju finansija, očekujemo da za dvije godine Opština Ulcinj izađe iz sanacionog plana, ako budemo nastavili sa ovim tempom. Naravno, preduslov razvoja znamo svi da je to infrastruktura“, rekao je Cungu i dodao:

„Ja sam upoznao predsjednika vezano za projekte koji se odnose na kanalizacioni sistem,  za četiri naselja u Ulcinju. Dokumentacija je potpuno spremna, otvoriće se tender i nadamo se da će se početi sa realizacijom do kraja godine. Drugo, imamo obezbijeđena takođe sredstva za vodosnabdijevanje, projektna dokumentacija je takođe u završnoj fazi i očekujemo do kraja godine da se otvori tender.  Naravno, treba da spomenemo i elektromrežu, sa CEDIS-om smo u redovnim kontaktima,  preduzete su velike mjere da ne bi došlo do zastoja u snabdijevanju  sa  električnom  energijom.  Radi se o investiciji oko 4 000 000  eura, od kojih jedna već je počela. Radi se o trafostanici koja košta 1 200 000 eura i sa kablovima preko 2 000 000 eura“.

Govoreći o dogovoru za nastavak Bulevara , što je investicija između 5,5 do 6 miliona eura i izradi projektne dokumentacije za proširenje saobraćajnice na Štojskom putu,  u funkciji ubudućih razvojnih projekata, predsjednik Opštine je posebno naglasio veliki značaj Vladine odluke  u vezi rijeke Bojane kojom je odobrena investicija oko 4,9 miliona eura za trajnu sanaciju i održavanje rječnog korita.

Predsjednik Cungu je pozdravio i odluke Vlade o pristupanju izradi planske dokumentacije za Veliku plažu, kao i o zaključenju ugovora sa Karizmom.

Odgovarajući na pitanja novinara predsjednik Vlade Duško Marković rekao je da je Opština Ulcinj jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja nudi investitorima i projekte što je velika šansa za Ulcinj, a za Vladu mala šansa da takve projekte ne prihvati i ne obezbijedi sredstva za njihovo finansiranje.

„Vjerujem da i za Ulcinj i za Ulcinjane veoma brzo predstoje bolji dani i mnogo je razloga za optimizam u odnosu na ono što je sada“ – rekao je premijer.

ulcinjcungu

Vlada će stojati iza uspješnih kompanija

Dodao je da je obišao dvije uspješne kompanije – fabriku namještaja Tapacir Kurti i madraca Faff & Co koje su značajni izvoznici i koje namjeravaju da šire proizvodnju.

„To su privrednici io to su pojedinci iza kojih će stojati Vlada, koje će Vlada podržavati i podsticati na nove ideje i osnaživati u njihovim razvojnim ambicijama. Ulcinjani, imate dobar potencijal, ali imate i viziju i Vlada će biti uz vas da tu viziju pretvorimo u novi kvalitet“ – zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Portal Analitika