Crna hronika

Akcija policije na sjeveru: Privedeno 20 osoba, oduzeto oružje, vozila...

U velikoj akciji policije u Berana i Rožajama je privedeno nekoliko osoba koje važe za bliske škaljarskom i kavačkom klanu, saznaje Portal Analitika. Iz policije je Portalu Analitika kazano da se radi o nastavku akcije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa. " U akciji je privedeno 20 lica, u pretresima na 16 lokacija na području Berana i Rožaja oduzeta vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad", saopšteno je iz policije.
Akcija policije na sjeveru: Privedeno 20 osoba, oduzeto oružje, vozila...
Portal AnalitikaIzvor

Kako nam je rečeno, policija pretresa više objekata koje koriste ta lica, inače bezbjedonosno interesantne osobe, za koje se sumnja da su ogranci škaljrarskog i kavačkog klana.

Saznajemo i da je policija zaplijenila snajpersku pušku sa prigušivačem.

Ovo je jedna od preventivnih akcija policije, kako bi se spriječili dalji obračuni u kriminalnim klanovima.

Iz policije nam je saopšteno da su oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad na život i tijelo. Slijede dalje policijske aktivnosti.

Naime, policijski službenici su danas, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima, izvršili pretrese lokacija koje koriste tzv. bezbjednosno – interesantna lica. Na 16 lokacija na području opština Berane i Rožaje, u koordiniranoj i istovremenoj akciji, pronađena su i radi provjere oduzeta tri vozila, kao i veća količina pištoljske municije, prigušivač za vatreno oružje i sredstva pogodna za vršenje napada na život i tijelo.

U policijske prostorije je do sada privedeno 20 lica. U toku je kriminalistička obrada tih lica.

Oduzeta vozila, prigušivač, municija i ostali predmeti biće vještačeni u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla i eventualne povezanosti sa izvršenim krivičnim djelima.

Policijske aktivnosti u ovom predmetu se nastavljaju.

"Podsjećamo da su službenici Sektora kriminalističke policije, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, a u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, CB Nikšić, CB Budva, SAJ i PJP, u koordinaciji sa tužilaštvom i postupajući po pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Herceg Novom i Kotoru, u okviru aktivnosti koje policija preduzima u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa (OKG), 04.10.2017. godine izveli akciju „Boka“", naveli su iz policije

Tada je na dvadesetjednoj lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog izvršen pretres stanova, drugih prostorija i imovine članova organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica. Privedeno je više bezbjednosno – interesantnih lica a prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto: 16 vozila visoke klase marki "BMW"; "VW", "Audi", "Porsche", od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; 3 motocikla; više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica (među oduzetim telefonima su bili i telefoni marke "Blackberry" sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije); više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka; 5 pištolja i 5 pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja; više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra; 1 pancir i 1 metalni boks; 1 optički nišan; novac u iznosu od oko 8.000 eura; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija koje će biti predmet daljih provjera; dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka; veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

 

 

 

Portal Analitika