Politika

Katić tvrdi da ne poštuju ugovor o saradnji, iz Radija Jadran demantuju

Jedan od najuticajnijih medija u Boki, Radio Jadran iz Herceg Novog, skinut je početkom protekle sedmice sa mejl liste pres službe lokalne samouprave u tom gradu i do danas iz opštine nije dobio bilo kakvo obrazloženje za takav potez lokalnih vlasti.
Katić tvrdi da ne poštuju ugovor o saradnji, iz Radija Jadran demantuju
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je Pobjedi potvrdio direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Jadrana Vuk Ilić, koji navodi da ne zna šta stoji iza ovakve odluke Opštine Herceg Novi. Zbog očiglednog primjera kršenja medijskih sloboda i nepoštovanja preporuka Evropske komisije, koji se odnose na ovu oblast, uredništvo Radio Jadrana će, kako je rekao, o svemu već danas obavijestiti Delegaciju Evropske unije u Podgorici.

- Radio Jadran je na mejling listi opštine bio od formiranja opštinske pres službe prije neke četiri godine. Početkom sedmice smo jednostavno primijetili da nam ne stižu obavještenja opštine, a da kolege iz ostalih medija imaju vijesti koje su vezane za aktivnosti lokalne uprave. U početku smo mislili da je riječ o problemu tehničke prirode. Međutim, to je postalo toliko čudno da smo zamolili nekog od kolega da nam proslijedi saopštenja opštine. Tek tada smo shvatili da Radio Jadran više uopšte nije na njihovoj mejling listi – objašnjava Ilić.

Navodi da su novinari te kuće od tada u više navrata pokušavali da stupe u kontakt sa nadležnima u Opštini, ali od njih nijesu dobili odgovor.

 - Niti nam se iko javio na telefonske pozive. Osim redovnih informacija, mi već neko vrijeme ne dobijamo ni odgovore na pitanja koja šaljemo pres službi. Pokušali smo da kontaktiramo predsjednika opštine, ali ni od njega nismo dobili nikakav odgovor – navodi Ilić.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, naredba da se Radio Jadran skine sa mejl liste opštinske pres službe stigla je direktno iz kabineta predsjednika opštine, inače funkcionera Demokratske Crne Gore, Stevana Katića, a zbog pritiska pojedinih koalicionih partnera, koji sa Demokratama čine vladajuću većinu u Herceg Novom i kojima se, navodno, ne dopada uređivačka politika Radio Jadrana.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika